Támogatás Tiszasalamonnak

2015. október 14., 09:44 , 770. szám

Szenna Község Önkormányzatának képviselő-testülete levélben kereste meg a KMKSZ Tiszasalamoni Alapszervezetét, miszerint a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának felhívására Kárpátalja magyarlakta települései közül Tiszasalamonnak  pénzbeli támogatást szeretne nyújtani. Az önkormányzat saját forrásokból 500 000 Ft adományt ajánlott fel, majd pedig a képviselő-testület felhívására a lakosság még 200 000 forintot gyűjtött össze.

Szenna polgármestere és az alapszervezet elnöke között megkötött szerződés értelmében a 700 000 Ft összegű támogatást elsősorban gyógyszer- és közüzemi díjak támogatásaként, illetve természetbeni juttatásként (pl. élelmiszercsomag) kell a rászorultak részére átadni. A segélyakció lebonyolítására és felügyeletére a szennai polgármester a KMKSZ Tiszasalamoni Alapszervezetét kérte fel.

Alapszervezetünk elnöksége a református, a katolikus és a pravoszláv egyház gondnokainak bevonásával bizottságot alakított, amely a támogatottak névsorát közös megegyezéssel állapítja meg, s a támogatásokat a közeljövőben átadja.

Palkó Katalin,
a KMKSZ Tiszasalamoni Alapszervezetének elnöke