Táncház Kígyóson

2015. október 14., 08:59 , 770. szám

A KMKSZ támogatásával elindított táncház­mozgalom újabb állomása ezúttal Kígyósra érkezett Vass Ottó, a „KMKSZ" UMP beregszászi járási tanácsi képviselőjelöltje szervezésében. A szép számban megjelent kígyósiak előtt a Czébely József vezette Viski Bicskások léptek föl október 10-én a Kígyósi Faluházban.

A zenészeket, táncosokat és a kígyósiakat Vass Ottó köszöntötte. Mint mondta, a megjelentek jól választottak, hiszen korábban Kígyóson táncház még nem volt. A magyar kultúra ápolása, hagyományaink felélesztése és továbbadása a mai nemzedék feladata. A közelgő helyhatósági választások kapcsán a képviselőjelölt kérte a jelenlévőket, hogy október 25-én is jól válasszanak. Hiszen csak a magyar listára leadott voksok segítségével tud erősödni a magyar érdekvédelem Kárpátalja különböző szintű helyhatósági szerveiben, a megyei tanácsban, a járási tanácsban. Ezért fontos, hogy minél nagyobb számban menjenek el a választások napján szavazni, s szavazataikat a „KMKSZ" UMP listájára és képviselőjelöltjeire adják.

A képviselőjelölt a KMKSZ által felajánlott nemzeti színű zászlókat adott át a helyi önkormányzatnak, illetve a kígyósi iskola-óvoda komplexum vezetőjének.

Megkapták az okleveleket azok a kígyósi gazdák is, akik bekapcsolódtak a Magyarok kenyere mozgalomba, név szerint Hézser Ferenc, Molnár  Sándor, Ohár Sándor, Sass Zoltán, Vass Sándor kaptak elismerést.

A hivatalos részt követően a hangulatot a viski zenészek és a fürge lábú táncos hölgyek biztosították. A felcsendülő viski, ugocsai, dobronyi, beregvidéki ismerős dallamok hamar jókedvre derítették a megjelenteket. A kalotaszegi, szatmári népzene kincseiből is ízelítőt kaptak a megjelentek.

Nagy sikert aratott a táncház, melybe a fiatalok után sorra kapcsolódtak be az idősebb korosztály képviselői is.

A közönség vastapssal jutalmazta a Viski Bicskások produkcióját, s Vass Ottó a mihamarabbi viszontlátás reményével köszönte meg az előadást.

V.O.