Gólzáporos döntetlen a zuhogó esőben

Beregszászban járt a magyar parlamenti válogatott

2015. október 21., 08:48 , 771. szám
A meccs előtt együtt pózolt a két csapat

Szombaton a beregszászi Barátság Stadionban lépett pályára a magyar parlamenti labdarúgó-válogatott, amely hírverő gálameccsen szerepelt a helyi közéleti emberekből összeállított csapattal.

A vendégküldöttséget vezető Magyar Zoltán szövetségi kapitány, a Ferencváros, majd a magyar olimpiai és nemzeti válogatott korábbi technikai igazgatója lapunknak elmondta, hogy az általa irányított egykori és mostani honatyákból összeállított együttes amolyan missziós küldetést végez Kárpát-medence-szerte. Tavaly például összesen 25 fellépésük volt az anyaországban és a határokon túl. Kárpátalján először járnak, és ezt a mostani eseményt egy 25 éves jubileum apropóján is szervezték, hiszen negyed százada annak, hogy 1990 június 1-jén Beregszászban járt a Ferencváros labdarúgócsapata.

A vendégeket elkísérte az akkor a Fradi cserekapusaként pályára lépő Szeiler József is, aki főszerepet játszott a mostani párharcban. Ugyancsak a Vérke-parti város vendége volt a futballberkekben világhírnévnek örvendő viski származású játékosmenedzser, Varga Sándor is, valamint az egykori legendás Aranycsapat legkésőbb eltávozott tagjának, Buzánszky Jenőnek a fia, ifjabb Buzánszky Jenő. Sajnos, a Fradi egy másik legendáját, a 76-szoros válogatottat, dr. Fenyvesi Mátét nem sikerült élőben is Beregszászban köszönteni, hiszen a 83. életévében járó egykori legenda egy megfázás miatt lemondta a tervezett útját.

A mérkőzésen a zuhogó esőben villámrajtot vettek a több egykori és még ma is aktív játékossal megerősített hazaiak, és Szerhij Hecko találatával, valamint Nagy Róbert duplájával a szünetre háromgólos előnyre tettek szert.

Fordulás után a meccset a kapuban kezdő, majd a mezőnyben folytató Szeiler József percei következtek. Az ő mesterhármasával, valamint Boldog Istvánnak, a Költségvetési Bizottság tagjának góljával a magyar honatyák csapata négyszer is eredményes volt, de mivel Nagy Róbert is megrúgta a maga harmadik találatát, így a mérkőzés 4-4-es döntetlennel ért véget.

A mérkőzést megelőzően sikerült szót váltani Szeiler Józseffel, az FTC egykori háromszoros bajnokával és háromszoros kupagyőztesével, aki a magyar mezőnyben egyedüli kapusként három alkalommal szerezte meg a Szuperkupát. Elmondta, hogy 25 éve is nagy élmény volt számára itt járni az FTC-vel, és most is nagy örömmel fogadta a felkérést Magyar Zoltán részéről. Azt sajnálta csupán, hogy az időjárás nem fogadta kegyeibe a mostani találkozó résztvevőit. A vele készült interjút egyik következő számunkban tesszük majd közzé.

(tamási)