Sütő Kálmán- és Kecskés Béla-szavalóverseny Somban

2015. október 27., 19:20

A Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet (KMMI), a Magyar Értelmiségiek Kárpátaljai Közössége (MÉKK), a Somi Általános Iskola tantestülete, valamint a Somi Irodalmárok Emlékmúzeuma 2015. november 13-án Sütő Kálmán és Kecskés Béla, a kárpátaljai magyar irodalom kiemelkedő alkotói emlékére szavalóversenyt rendez a két költő szülőfalujában, Somban.

A szavalóverseny feltételei:

A versenyre jelentkezhetnek mindazok, akik bármely magyar tannyelvű kárpátaljai tanintézményben tanulnak. A jelentkezők három korcsoportban indulhatnak:

• 1. korcsoport: 1–3. osztály;

• 2. korcsoport: 4–6. osztály;

• 3. korcsoport: 7–9. osztály;

A verseny két fordulóban zajlik. Az elsőben szabadon választott versek hangzanak el. Kárpátaljai költők tollaiból származó műveket várunk. Akinek tehetsége és kedve engedi, megzenésített költeménnyel is benevezhet, hiszen ezeknek gazdag tárháza lelhető fel szülőföldünkön, Kárpátalján. A zsűri elbírálása alapján csoportonként négy tanuló juthat tovább a második fordulóba, ahol az alábbi kötelező verseket mondják:

• 1. korcsoport: Kecskés Béla: Nagyapómosolyú ősz

• 2. korcsoport: Kecskés Béla: Költöző madarak vagy Sütő Kálmán: Élet a hó alatt

• 3. korcsoport: Kecskés Béla: Kísértő múlt vagy Sütő Kálmán: Hiszen csak három nap…(részlet)

A kötelező versek megtalálhatók és letölthetők a http://shom-zosh.edukit.uz.ua/ru/news/id/12/vn/S%C3%BCt%C5%91-K%C3%A1lm%... weboldalon

(shom-zosh.edukit.uz.ua/VV)