Kárpátaljai választók megvesztegetésével vádolta Pukanics Magyarországot

2015. november 4., 10:48 , 773. szám

A Novini Zakarpattya portál idézi Eduard Pukanicsnak, a Petro Porosenko „Szolidarnyiszty” Blokkja megyei tanácsi képviselőjelöltjének Facebook-oldalán megjelent bejegyzést, amelyben a jelölt, aki nem jutott mandátumhoz az október 25-i helyhatósági választásokon, köszönetet mond választóinak.

Pukanics, miután 939 szavazattal a második helyen végzett a beregszászi szavazókörzetben, többek között így ír: „Ettől függetlenül mégis egész jónak értékelem az eredményemet, figyelembe véve, hogy egyes vetélytársaim nyíltan és arcátlanul »vásárolták« a választók szavazatait, az egyik fő vetélytársam pedig eleve eszeveszett támogatásban részesült Magyarország részéről, amely az utóbbi néhány hónapban és közvetlenül a választási kampány során több százezer eurót utalt át Kárpátaljára segélyként a magyaroknak.” „Tulajdonképpen ezzel magyarázható a magyar pártok »fenomenális« sikere ezeken a választásokon” – teszi hozzá egyebek mellett Eduard Pukanics a Novini Zakarpattya szerint.

A portálon megjelent kommentárok szerint az olvasók nem voltak különösebben fogékonyak a jelölt magyarázkodására. „Mit nyüszítesz, vesztes, a tisztességes emberek nem szavaztak rád és a pimasz BPP-dre. Mi köze ehhez Magyarországnak?” – írta egyikük.

(transkarpatia.net/Kárpátalja)