Újabb VasútÁL(l)OMások Kárpátalján

2015. november 18., 09:45 , 775. szám

Bő egy hónappal Tóth Péter Lóránt legutóbbi kárpátaljai előadássorozata után ismét vidékünkön járt a Radnóti- és Latinovits-díjas versmondó.

A KMKSZ Ungvári Középszintű Szervezete szervezésében, a BÁCSVÍZ Zrt. és annak elnök-vezérigazgatója, Kurdi Viktor támogatásával november 16. és 19. között újabb 11 oktatási intézménybe jutott el a versmondó. Ez alkalommal a Csapi 2. Számú Széchenyi István Középiskola, az Eszenyi Bocskai István Középiskola, a Tiszasalamoni Általános Iskola, a Koncházai Középiskola, a Sislóci Dobó István Középiskola, a Homoki Általános Iskola, a Palágykomoróci Általános Iskola, a Kisdobronyi Középiskola, a Nagydobronyi Középiskola, a Császlóci Oktatási-Nevelési Komplexum és a Tiszaágteleki Általános Iskola növendékei kerülhettek közelebb egyik legnagyobb költőnk megismeréséhez.

A VasútÁL(l)OMás keretében a versmondó mesél a költő gyermekkoráról, amelyet megkeserített a családját elhagyó apa, a gyermekeit keservesen eltartani próbáló anya betegsége, végül a lelencség és a nevelőszülőknél töltött idő. Életét gyermekként és felnőttként egyaránt a szeretet iránti éhség jellemezte, de az őt megillető szeretetet, tiszteletet és megbecsülést sajnos csak halála után érte el.

E. M.