Esküt tettek a nemzeti rendőrség első kárpátaljai járőrei

2015. december 2., 16:20 , 777. szám

Az új, nemzeti rendőrség 247 ungvári és munkácsi járőrének ünnepélyes eskütételére november 29-én került sor az ungvári Népi téren – jelentette a Za­kar­pattya Online.

Az eseményen jelen volt Hatija Dekanojidze, a nemzeti rendőrség országos parancsnoka, Szerhij Knyazev, a nemzeti rendőrség kárpátaljai megyei vezetője, Musztafa Najjem parlamenti képviselő, az új rendőrség kárpátaljai megyei kurátora, valamint Bohdan Andrijiv, a megyeszékhely polgármestere.

Hatija Dekanojidze az újon­nan felavatott rendőröket köszöntve egyebek mellett kijelentette:

„Büszke vagyok önökre! Önök az ukrán népet fogják szolgálni és védeni. Az elmúlt öt hónapban kemény rostáláson és kiképzésen estek át. … Nagyon sok lesz a munka, de mindent megteszünk az emberek és az állam védelmében. Határozottan meg fogok védelmezni minden becsületes rendőrt, de kíméletlenül megbüntetem azokat, akik azért jöttek ide, hogy valakiknek az érdekeltségeit fedezzék.”

Az eskütételt követően az ünnepségre összegyűlt városlakók előszeretettel fényképez­ked­tek az újdonsült rendőrök társaságában – írja a mukachevo.net.

A kárpátaljai rendőrségi járőrosztag parancsnokául Jurij Marcinisin századost nevezték ki, aki a közelmúltig a kijevi rendőrségnél volt járőrszázad-parancsnok. Az újdonsült járőrök még aznap éjjel szolgálatba álltak Ungvár és Munkács utcáin– jelentette a kárpátaljai rendőrség sajtószolgálata. Az első 24 órában ötvennél is több riasztást kaptak a járőrök. Az első eseteik közül a sajtóbeszámolók kiemelnek egy közlekedési balesetet Munkácson, ezen kívül jogosítvány nélküli és ittas vezetőkkel, valamint egy ungvári szórakozóhely előtti verekedés résztvevőivel szemben is intézkedniük kellett.

(zakarpattya.net.ua/mukachevo.net/szcs)