Hatot számolt a Sahtar a Hoverlára

Labdarúgás

2015. december 2., 09:23 , 777. szám

Az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hét végi, 16. fordulójában az Ungvári Hoverla hazai pályán látta vendégül a BL-szereplő, bajnoki listavezető Sahtar Donyecket, és a most folyó pontvadászat legnagyobb gólarányú vereségét szenvedte el.

A néhány napja a Real Madrid elleni lembergi találkozón parádésan hajrázó Sahtar Rakickij találatával már a 9. percben megszerezte a vezetést. Nem sokkal később Hlebasz egyenlített, de a 28. és a 35. perc között a vendégek braziljai, Tayson, Marlos és Ferreira egy-egy találatot szerezve eldöntötték a három pont sorsát.

Fordulás után egy újabb brazil, a kirobbanó formában lévő Alex Teixeira percei következtek, aki a második játékrész közepén kétszer is beköszönt, kialakítván ezzel a 6-1-es vendéggyőzelmet. A góllövőlistát vezető Teixeira 14 mérkőzésen immáron 21 találatnál tart, egyedül több mint kétszer annyi gólt lőtt, mint a Hoverla csapata összesen!

A Sahtar mellett a Voliny Luck is gólparádét rendezett, nem kevesebb, mint kilenc találattal terhelte meg a sereghajtó Metalurh Zaporizzsja hálóját.

Eredmények: Ungvári Hoverla – Sahtar Donyeck 1-6, Zorja Luhanszk – Sztal Dnyiprodzerzsinszk 2-1, Kárpáti Lviv – Olimpik Donyeck 4-1, FK Olekszandrija – Metaliszt Harkiv 2-0, Voliny Luck – Metalurh Zaporizzsja 9-1, Dinamo Kijev – Csornomorec Odessza 2-1, Dnyipro – Vorszkla Poltava 0-2.

Egy játéknappal az idei idényzárás előtt a Sahtar és a Dinamo egyformán 40 ponttal vezeti a tabellát a 31 ponttal második Zorja előtt.

A 10 pontjával a 12. helyre visszacsúszó Ungvári Hoverla az idén már csak december 5-én javíthat nem túl fényes mérlegén. Ekkor kerül sor a korábbról elmaradt 12. forduló mérkőzéseire, amelynek keretében az ungváriak az FK Olekszandriját látják vendégül.

(tamási)