Robbanás történt Harkiv központjában

2015. december 11., 16:08 , 779. szám

Az eset december 11-ére virradóra, a hajnali órákban történt a harkivi Lenin sugárúton – derül ki a Harkiv megyei belügyi főosztály sajtószolgálatának jelentéséből, melyet az Ukrajinszka Pravda ismertet.

A helyszínre kiszálló rendőrség és a szakértők megállapították, hogy a robbanás a sugárút egyik épületének közelében következett be. A légnyomástól megsérültek az épület ablakai, a redőnyök, személyi sérülés ugyanakkor nem történt.

Az ügyben megindult a nyomozás, a megyei ügyészség részéről azonban nem sokkal később közölték, hogy nem tekintik az esetet terrorista cselekménynek, a vizsgálat a Büntetőtörvénykönykönyv 194. paragrafusa alapján, tulajdon szándékos rongálása miatt folyik.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy ez már a második robbantás volt a héten Harkivban. December 9-ére virradó éjszaka az egyik helyi bevásárlóközpontban található Roschen üzlet helyiségében történt robbanás. Abban az esetben szintén szándékos tulajdonrongálás, illetve garázdaság miatt nyomoznak a hatóságok.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)