Adventi jótékonysági koncert Borzsován

2015. december 16., 09:08 , 779. szám

Harmadik alkalommal rendeztek adventi jótékonysági koncertet a borzsovai református gyülekezetben december 13-án. Advent harmadik vasárnapján nem éppen szokványos istentiszteletre hívogatott a borzsovai református templom harangja. A koncert teljes bevételével a Mezővári határában lévő Nefelejcs gyermek-rehabilitációs központ működését támogatták.

Az alkalom megnyitóján Szanyi György borzsovai református lelkipásztor köszöntötte az egybegyűlteket. Ezt követően Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke röviden bemutatta az immáron két éve üzemelő központot, amelyet az elmúlt években sok-sok társadalmi munkával, adománnyal és az Úrhoz való imádkozással sikerült létrehozni. A rehabilitációs központot rendszeresen látogató 15 fogyatékkal élő gyermeknek és családjaiknak nagy segítséget jelent, hogy heti négy alkalommal fejlesztik a gyerekeket, a saját lehetőségeikhez igazodva igyekeznek segítséget nyújtani az ép embertársaik számára természetesnek számító napi műveletekben. Ezután egy kisfilmet vetítettek a gyermekközpont mindennapos működéséről, majd következtek a fellépő csoportok. Elsőként a Gecsei Református Kórus műsora következett, majd a Trinitas Band dicsőítő zenekar lépett színpadra. A koncert zárásaként egy igazi különlegesség következett Kovács Sándor és Kovács Erika vezetésével a Mezővári Református Egyház és a Mezővári Művészeti Iskola közös műsorát, a Csillag után című hangversenyét hallhatták az egybegyűltek.

Befejezésképpen Szanyi György és Zán Fábián Sándor mondott köszönetet minden résztvevőnek – fellépőknek és gyülekezeti tagoknak – azért, hogy időt és pénzt szántak erre a nemes célra, ami segítséget jelenthet a központ további működésében.

A jótékonysági koncert a helyi iskola épületében szeretetvendégséggel zárult.

VE