Különleges előkarácsony Borzsován

2015. december 22., 10:30 , 780. szám

December 19-én a Bor­zso­vai Általános Iskolában a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Borzsovai Alapszervezete egy egészen különleges rendezvényre invitálta az érdeklődőket, ugyanis idén először tartottak lecsókóstolással egybekötött karácsonyváró ünnepséget.

A rendezvényen Seder Ilona, a járási tanács korábbi elnöke köszöntötte a megjelenteket a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) nevében. Köszöntőbeszédében elmondta, hogy a Borzsa-parti lecsó népszerűsítésének ötlete már régebben megfogant a rendezvény szervezőiben, ám az eredetileg augusztus végére kitűzött lecsófesztivált különböző objektív okok miatt el kellett halasztani. A meghiúsult rendezvényt bepótolandó arra a döntésre jutottak a szervezők, hogy a lecsónak még ebben az évben el kell készülnie.

Buzási István, a KMKSZ Borzsovai Alapszervezetének elnöke is elmondta, hogy már nagyon régen készültek egy lecsófesztiválra, ám akkor, amikor „még olcsó volt a paradicsom”, nem tudták megrendezni. Beszéde végén mindenkinek egy rövid „lecsórigmussal” kívánt jó szórakozást a lecsókóstoláshoz.

Mielőtt „belecsaptak a lecsóba”, az év végi ünnepi készülődés szellemében az asztélyi Őszirózsa Nyugdíjasklub verssel és hagyományos karácsonyi kántálással üdvözölte a megjelenteket, később pedig népdalcsokorral és cigány tánccal szórakoztatták a nagyérdeműt. Majd a nyugdíjasklub előadásai után Kocsis Katalin vezetésével a Vári Művészeti Iskola növendékei kedveskedtek az egybegyűlteknek dallal, zongorajátékkal.

Az előkarácsonyi hangulatú műsor után a rendezvényre ellátogató falubeliek egy jó hangulatú közösségépítő estét töltöttek el lecsókóstolással és bográcsgulyással.

A rendezvény a Bethlen Gábor Alap támogatásával jöhetett létre.

rsz