Sok ezer doboznyi öröm

2015. december 22., 10:57 , 780. szám

Több mint 3000 rászoruló, nehéz sorsú gyermek ünnepét sikerül szebbé tenni a Pulzus Rádió által idén is megszervezett cipősdoboz-akciónak köszönhetően.

A „Segíts, hogy segíthessünk” jelmondat fényében zajló akciót öt évvel ezelőtt szervezték meg először. Akkor bő 200 doboz gyűlt össze, de a kezdeményezés az évek folyamán akkora embertömeget megmozgató jótékonysági akcióvá nőtte ki magát, hogy az elmúlt öt évben összesen már 10 000 játékot, ruhaneműt, édességet tartalmazó doboz jutott el karácsonykor a rászoruló gyerekekhez. Mindeközben pedig számos szervezet, intézmény, cég állt a nemes cél mellé.

A most hatodik alkalommal megszervezett akcióban társszervezőként részt vett a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat, a Beregszászi Református Egyház és a Beregszászi Református Egyház Diakóniai Osztálya, vagyis olyan szervezetek, amelyeknek tevékenysége a rászorulók megsegítésére irányul. December 18-án Beregszász főterén színpadi programmal várták a szervezők az érdeklődőket és a cipősdobozosokat. A Pulzus Rádió munkatársai reggel 6 órától egészen este 10 óráig folyamatos élő műsorral jelentkeztek a rádió beregszászi stúdiójából és a beregszászi Fornetti kávézóból. Utóbbiban gyűjtötték össze az ajándékokat. A beregszászi gyűjtőpont mellett pedig Munkácson, Ungváron, Visken, Csapon, Salánkon, Tiszapéterfalván, Nagyszőlősön, Mezőkaszonyban és Borzsován is kialakítottak egy-egy gyűjtőhelyet. A sok száz jószándékú kárpátaljai mellett Magyarországról és a kanadai Rákóczi Szövetségtől is érkezett felajánlás, így összességében több mint 3000 cipősdoboz gyűlt össze. Ezek a napokban a Sámuel Alapítvány közreműködésével jutnak majd el a rászoruló gyermekekhez.

Espán M.