Fellebbez betiltása ellen a KPU

2015. december 28., 18:02 , 781. szám

Ukrajna Kommunista Pártja (KPU) fellebbezést nyújtott be a kijevi fellebbviteli közigazgatási bíróságon a fővárosi területi közigazgatási bíróság december 16-i határozata ellen, amellyel az betiltotta a párt tevékenységét – jelentette az UNIAN hírügynökség a KPU közleménye alapján.

A kommunisták közleményükben emlékeztetnek, hogy a kijevi területi közigazgatási bíróság az ügyet az Igazságügyi Minisztérium keresete nyomán tárgyalta. December 16-án írásbeli eljárás keretében született határozat arról, hogy a bíróság helyt ad az igazságügyi tárca keresetének, s betiltja a kommunista párt működését.

A párt felhívja a figyelmet, hogy az elsőfokú bíróság határozatát törvénytelennek és megalapozatlannak tartja, olyannak, amely az anyagi és eljárásjog megsértésével született, minek következtében a fellebbviteli bíróság által teljes egészében megsemmisítendő.

Korábban a Kárpátalja is beszámolt az MTI nyomán arról, hogy az Igazságügyi Minisztérium keresetének indoklása szerint a KPU tevékenysége az ország alkotmányos rendjének erőszakkal történő megdöntésére, Ukrajna szuverenitásának és területi épségének megsértésére irányul. A párt ezen túlmenően a tárca szerint háborús propagandát folytat, nemzetiségek közti ellenségeskedést szít, továbbá a tevékenysége emberi és szabadságjogokat sért.

(unian.ua/Kárpátalja)