Dobozba zárt szeretet, újból

Olvasói levél

2015. december 29., 19:29 , 781. szám

Elérkezett a 2015-ös év karácsonya. A Tiszkeresztúri Oktatási-Nevelési Központ iskolásait és óvodásait újból meglepték ajándékaikkal a budaörsi testvériskola diákjai. A Budaörsi Mindszenty József Általános Iskola és a tiszakeresztúri oktatási intézmény 2009-ben testvériskolává fogadta egymást.

Budaörsön is aggódással figyelik az Ukrajnából, Kárpátaljáról érkező híreket. Átérzik gondjainkat, problémáinkat. Tavaly karácsonyra ajádékoztak meg bennünket az iskolában összegyűjtött „cipősdobozokkal” először. Az idén újból meghirdették ezt az akciót a mindszentysek. Hisszük, hogy ezekbe a tarka, gondosan elkészített dobozokba nemcsak ajándékot, de szeretet is csomagoltak a szorgos kezek.

Az idén is minden keresztúri óvodás és iskolás megérezte ezt a szeretet, hisz mindenkire gondoltak az anyaországi támogatóink. Sőt, még minden kistesónak is jutott a dobozokból. Szeretném, hogy majd felnőve ezek a gyerekek, függetlenül attól, hol élnek, legyenek olyan helyzetben, hogy tudjanak segíteni másokon.

A csomagok eljuttatását a címzettekhez újból Pál Sándor, a Református Szeretetszolgálat elnöke vállalta magára. Köszönjük áldozatos munkáját.

A cipősdobozok mellett a testvériskolától anyagi támogatást is kaptunk intézményünk fűtési rendszerének korszerűsítésére.

Ezúton is köszönjük a nagylelkű segítséget, a szeretetnek és gondoskodásnak még a határaink sem szabhatnak gátat.

Dobsa Aranka,
a Tiszakeresztúri Oktatási-Nevelési Központ igazgatója