Megalakultak a képviselői frakciók

Ülésezett a Kárpátaljai Megyei Tanács

2015. december 30., 10:01 , 781. szám

Megalakultak a képviselői frakciók, elfogadták a megye jövő évi költségvetését – röviden így foglalhatók össze a Kárpátaljai Megyei Tanács december 22-i, idei utolsó ülésének történései.

Napirend előtti felszólalásában Mihajlo Rivisz tanácselnök egyebek mellett arról tájékoztatta képviselőtársait, hogy Hanna Szopkovát neveték ki a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció (ODA) oktatási és tudományos hivatalának igazgatójává, Volodimir Markovics irányítja ezentúl az ODA egészségügyi hivatalát, ugyanakkor Valerij Murha tölti be a megyei erdészeti és vadgazdálkodási főosztály vezetőjének tisztét. Elhangzott továbbá, hogy a Kárpátaljai Megyei Tanács költségvetési állandó bizottságának élére Vaszil Koselját választották meg, aki tisztét főállásban tölti be.

Az elnök tájékoztatta a képviselőket a megyei tanácsi frakciók megalakulásáról. A Jedinij Centr frakciójának vezetője Lengyel Zoltán lett, megbízottai pedig Vaszil Hubalj és Vaszil Szkrip. A „KMKSZ” Ukrajnai Magyar Párt frakciójának megbízottai Rezes Károly (UMDSZ) és Gulácsy Géza (KMKSZ) képviselők lettek. A BPP „Szolidaritás” frakcióvezetőjévé Hennagyij Moszkalt választották, megbízottjává pedig Hennagyij Bileckijt. A Vidrodzsennya frakciót Petro Iljnickij megbízott, valamint Petro Hricik képviseli.

A megyei képviselők ezután Petro Lazarnak, az ODA pénzügyi hivatala igazgatójának beszámolója nyomán módosították Kárpátalja 2015. évi költségvetését, majd elfogadták a 2016-os büdzsét. Mint elhangzott, a jövő évi költségvetés amolyan technikai dokumentum, amely lehetővé teszi, hogy zökkenőmentesen folytatódjék január elsejét követően az állami fenntartású intézmények finanszírozása. A tervek szerint az állami költségvetés elfogadása után a képviselők elvégzik a szükséges módosításokat, hozzáigazítják a helyi büdzsét az államihoz.

szcs