Törökország a legnépszerűbb hely az ukrán élvonal számára

Labdarúgás

2015. december 30., 08:21 , 781. szám

Az ukrán élvonalbeli labdarúgóklubok közül a listavezető Sahtar Donyeck számára ér véget a leghamarabb a téli pihenő, hiszen Mircea Lucescu együttese már az ortodox karácsony másnapján, január 8-án edzésbe áll. Az ukrán bajnokság mellett az Európa-ligában is érdekelt narancssárga-feketék a felkészülés során az Egyesült Államokban és Brazíliában edzőtáboroznak.

Két nappal később, január 10-én jön össze először a Sahtarral társbérletben első Dinamo Kijev játékoskerete, akik a február végén induló tavaszi szezon előtt két turnusban is Spanyolországban hangolódnak a Manchester City elleni BL-nyolcaddöntőre.

Az ukrán Premjer Liga 14 csapata számára egyébként egyértelműen Törökország a favorit a felkészülést illetően, hiszen az élvonalból kilenc együttes is ezt a helyszínt választotta edzőtáborként.

Az Ungvári Hoverla a tervek szerint január 15-én kezdi meg a felkészülést, de arról még semmi hír nincs, hogy hol edzőtáborozik majd az első számú kárpátaljai együttes.

A legújabb hírek szerint sajnos, már februárban pontlevonással sújthatják az amúgy is kieső, 13. helyen telelő ungváriakat, amiért több, korábbi játékosával sem számolt el az egyesület. Az egyformán román Alexandru Dandeának és Alexandru Tudosének egy éves, illetve 8 hónapos bérével tartozik az ungvári klub, akik érthetően megelégelték a pénztelenséget, és a FIFA-hoz fordultak jogorvoslatért. Rajtuk kívül még Akapko, Orosz, Kocsis és Rajcevic is dollár ezreket vár Ungvárról, ahol azonban nem tanúsít fizetőkészséget a klubvezetés. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség a játékosoknak adott igazat, így könnyen lehet, hogy valóban pontlevonással, esetleg a bajnokságból való kizárással sújthatják a Hoverlát.

Olekszandr Sufrics klubelnök egy interjúban nem cáfolta, hogy valóban nehéz helyzetben van az egyesület, Vjacseszlav Groznij vezetőedző viszont már most azt tervezgeti, hogy tavaszra ismét több játékost szeretne kölcsönvenni a Dinamo Kijevtől és a Dnyiprótól, hogy javítson csapata helyzetén.

(felvégi)