Partnerségi szerződés a Rákóczi-főiskola és nyolc kárpátaljai középiskola között

Könnyebb lesz a felvételi a partneriskolák végzősei számára

2016. január 20., 09:43 , 784. szám

Partnerségi szerződést kötött a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola és nyolc kárpátaljai középiskola: a Ka­rács­fal­vai Sztoj­ka Sándor Gö­rög­ka­to­likus Líceum, a Mun­kácsi Magyar Tannyel­vű Szent István Líceum, a Nagy­dob­ronyi Református Líceum, a Mun­kácsi 3. Sz. II. Rákóczi Ferenc Kö­zép­iskola, a Bá­tyúi Középiskola, a Tisza­új­laki 2. Sz. Széchenyi István Középiskola, a Mezővári II. Rákóczi Ferenc Középiskola és a Nagy­dobronyi Középiskola.

A partnerségi szerződésben a középiskolák vállalták, hogy a Rákóczi-főiskola diákjait a jövőben fogadják szakmai gyakorlatra, együttműködnek vele különböző projektekben, diákjaik részt vesznek a főiskola által szervezett vetélkedőkön, rendezvényeken, konferenciákon. Ezért cserében a partneriskolák végzős diákjait, amennyiben a főiskolára felvételiznek és leteszik a független vizsgaközpontokban a vizsgát, akkor versenyeztetés nélkül veszik fel. Továbbá módszertani segítséget nyújtnak az iskoláknak.

A partnerségi szerződést a a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Középfokú Szakképzési Intézetének folyóirat-olvasójában írta alá Orosz Ildikó rektor és a felsorolt iskolák igazgatói. Orosz Ildikó lapunknak elmondta, hogy a főiskola minden kárpátaljai középiskolával hajlandó partnerségi megállapodást kötni, akik jelentkeznek.

dózsa