Csúszik a Hoverla felkészülése

Labdarúgás

2016. január 27., 09:32 , 785. szám

A legfrissebb hírek szerint mégsem kezdődött el az Ungvári Hoverla labdarúgó-csapata számára január 18-án a felkészülés a március 5-én folytatódó bajnoki idényre. Az együttes háza táján még mindig sok a kérdőjel.

Miközben az ukrán élvonal legtöbb csapata már javában készül a tavaszi folytatásra, addig az ungváriak továbbra is téli álmukat alusszák. A klub hivatalos honlapján már hetek óta nem jelentek meg a csapatról szóló hírek, Olekszandr Sufrics elnökhelyettes, illetve Ivan Sic klubigazgató viszont több hírportálon is arról számolt be, hogy a játékoskeret hamarosan megkezdi az edzéseket. Arról is beszéltek, hogy január második felétől már Törökországban edzenek majd, mindebből azonban egyelőre nem valósult meg semmi.

Január 25-én, hétfőn telefonon sikerült elérnünk Roman Szenyisint, a Hoverla sajtófőnökét, aki elmondta, hogy a napokban beszélt Vjacseszlav Groznij vezetőedzővel, aki saját maga sem tudott még beszámolni a csapat felkészülési programjáról. Mint a tréner elmondta, a klubvezetés tájékoztatása szerint az ungváriak azon játékosai, akik a Dinamo Kijevtől vannak kölcsönben az Ung-parti városban – tudomásunk szerint 12 ilyen labdarúgóról beszélhetünk – a fővárosban klubjukban edzenek, a többiek pedig egyéni edzésmód alapján tartják magukat formában. Arra a kérdésre, hogy mikor, és hol találkozhat a játékosaival, és hogyan alakul a Hoverla további felkészülése, a vezetőedző sem tudott választ adni.

Az ukrán bajnoksághoz kapcsolódik a hír, miszerint a Hivatásos Liga döntése szerint a 2016–2017-es bajnoki idényben a mostani 14 helyett már csak 12 csapatos lesz az ukrán Premjer Liga. A tervek szerint a bajnoki mezőny csapatai oda-vissza alapon találkoznának egymással, majd az alapszakaszt követően rájátszásban döntenék el a helyezéseket. Az alapszakaszban az első hat helyen végző együttesek a bajnoki érmekért, és a nemzetközi kupaszereplésért folytatnák a küzdelmet, míg a 7-12. helyen végzők a kiesés elkerüléséért mérkőznének meg a rájátszásban.

(felvégi)