Megyei vetélkedő magyarból

2016. január 27., 10:46 , 785. szám

Január 18-án került sor a kárpátaljai magyar tannyelvű iskolák megyei tantárgyi vetélkedőjére magyar nyelvből és irodalomból Ungváron. A Kárpátaljai Megyei Pedagógus-továbbképző Intézetben évente megrendezésre kerülő tanulmányi versenyen összesen 81 tanuló vett részt a 8–11. osztályosok köréből. A megyei intézményben rendezett versenyen Ukrajna Oktatási és Tudományos Misztériumának szabályzata alapján azok a tanulók vehettek részt, akik az elődöntők folyamán a járási és városi versenyek győztesei lettek.

A tantárgyi vetélkedőt Mihajlo Baszarab igazgatóhelyettes nyitotta meg, majd Braun Éva megyei módszertani szaktanácsadó köszöntötte a versenyzőket, felkészítő tanárokat, valamint a vendégeket: Bőcs Judit konzul asszonyt Magyarország Ungvári Főkonzulátusáról és Zékány Krisztinát, az Ungvári Nemzeti Egyetem magyar filológiai tanszékének vezetőjét, a zsűri elnökét, akik jókívánságaikat fejezték ki és eredményes versenyzést kívántak minden résztvevőnek.

A szakmai zsűri értékelte a tanulók munkáit, és a pontszámok alapján a következő eredmény született: 1. helyezett lett a 8. osztályban Biró Szintia, a Derceni Középiskola tanulója (felkészítő tanár: Iván Éva), 9. osztályban Gecse Angéla Karolina a Gyulai Középiskolából (felkészítő tanár: Molnár Gyöngyi), 10. osztályban Barta Leila a Salánki Középiskolából (felkészítő tanár: Kelemen Klára), 11. osztályban Varga Patrícia a Nagyberegi Református Líceumból (felkészítő tanár: Kovács András).

A legeredményesebb versenyzők a továbbiakban az országos versenyen fognak részt venni.