Nagy a titkolózás az Ungvári Hoverlánál

Labdarúgás

2016. február 10., 09:48 , 787. szám

Korábban már hírt adtunk róla, hogy az élvonal csapatai közül a kieső, 13. helyen telelő Ungvári Hoverla kezdte meg a legkésőbb a felkészülést a március 5-én folytatódó bajnoki idényre. Bár a játékoskeret, állítólag, február elseje óta edz, az együttes felkészülési terveiről, programjáról és esetleges edzőmeccseinek időpontjairól még most sem lehet tudni semmit…

,,Természetesen a többi csapathoz hasonlóan, mi is készülünk, és megyünk majd Törökországba, de hogy mikor, milyen kerettel, és milyen programmal, arról ne kérdezzenek, mert úgysem mondom meg” – nyilatkozta titokzatosan a napokban az egyik hírportálnak Vjacseszlav Groznij, a Hoverla trénere. Az együttes összetételét és felkészülési terveit firtató újságírói kérdésre inkább ingerülten, mintsem készségesen válaszoló szakvezető ahelyett, hogy néhány pontban vázolta volna csapata szándékait, inkább visszautasítólag beszélt.

„Tavaly sem volt jobb a helyzet, a bajnoki rajt előtt szinte nem volt csapatunk, aztán néhány nap alatt mégis összeálltunk, és előtte nevesincs játékosokkal a legjobbak ellen is jól helytálltunk. Most is megoldjuk majd a problémákat, Nesztor Ivanovics rendezi majd az adósságokat, nem kell aggódni, a bajnoki idény elejére készen leszünk”– mondta már-már frusztráltan.

Nem akart, vagy nem tudott elárulni ennél többet Kárpátalja első számú labdarúgócsapatának felkészüléséről Roman Szenyisin sajtófőnök sem, akit telefonon értünk utol, és csak annyit mondott, hogy a játékosok február elseje óta az Ungvárhoz közeli Kamelotban készülnek, és várhatóan külföldi edzőtábor is szerepel majd a felkészülési terveikben.

Mindenesetre, a nagy titkolózások ellenére, annyit lehet tudni, hogy az ősszel nem valami fényesen szereplő együttesből Hljobasz, Hoblenko, Luhtanov és Curikov is távozik, valamint Jagodinskist és Rugyko kapust is visszarendelte anyaegyesülete, a Dinamo Kijev. Bár különböző hírportálokon az jelent meg, hogy a Hoverla az egykori válogatott Nazarenkót, valamint Zozulját és Oszadcsijt is leigazolta, a napokban arról olvashattunk, hogy az UEFA közbenjárására, az ukrán szövetség különböző tartozásai miatt az élvonal három gárdáját, a Kárpáti Lvivet, a Voliny Luckot és az Ungvári Hoverlát is kizárta az átigazolási lehetőségekből, ami annyit jelenthet, hogy az említett együttesek nem szerződtethetnek új játékosokat.

Magyarán, egyelőre annyi látszik biztosnak, hogy a Hoverla március 5-én a sereghajtó Metalurg Zaporizzsja elleni idegenbeli meccsel kezdi meg tavaszi bajnoki szereplését, de hogy milyen összetételű csapat alkotja majd a kezdő tizenegyet, arra ma még alighanem Groznij mester sem tudna választ adni.

(tamási)