Farsangi bált tartott a KMKSZ Jánosiban

2016. február 17., 09:00 , 788. szám

„Kongatják a harangot, Űzik már a farsangot / Figyelem,Figyelem, közhírré tétetik, / a farsangi bálunk most elkezdődik” – szólt a rigmus a nagyvőfélytől az elmúlt héten, február 12-én, pénteken, amikor is a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Beregszászi Középszintű Szervezete tartotta hatodik hagyományőrző farsangi bálját a Helikon Hotelben. A rendezvényt nagy érdeklődés övezte. Erről tanúskodik az, hogy legalább harminc településről érkeztek bálozók a Jánosiban található hotelbe, és több mint 300 ember vett rajta részt.

A bálozókat a Kokas Banda és az oroszi színjátszó csoport nagy- és kisvőfélye fogadta, akik zenével, forralt borral és farsangi fánkkal üdvözölték a mulatozni vágyókat.

A rendezvényen farsangi témájú előadásával fellépett a bátyúi Együtt nyugdíjasklub, majd az Orosziból érkezett Kökörcsin táncegyüttes egy nagyon színvonalas farsangi fonójátékkal szórakoztatta a megjelenteket. Őket követte a nagydobronyi Hímes táncegyüttes, valamint Nagy Anikó énekes, aki a dalait tartalmazó új lemezeit mutatta be a nagyérdeműnek.

A bálon pohárköszöntőt mondott az est házigazdája, Sin József, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének elnöke és Buhajla József ungvári magyar főkonzul.

Sin József köszöntőjében rámutatott, hogy az elmúlt évi sikeres szereplés az önkormányzati választásokon rendkívül sok munkával járt, így megérdemel mindenki egy kis kikapcsolódást, így nemcsak helye van a farsangi bálnak, de időszerű, aktuális és jól megérdemelt is.

Buhajla József örömét fejezte ki, hogy a rendezvénynek ennyi résztvevője van. Az est egyik kiemelt vendége volt Pancsuk Petro Volodimirovics, a Csernyivci területről érkezett járási tanácselnök, aki a helyi magyarsággal és járási ügyekkel ismerkedett az itt töltött idő alatt, valamint támogatást, segítséget kért a jövőben esetlegesen elérhető EU-s pályázatokhoz.

A bálról nem maradhatott el a tombola sem, amelyen a kisebb ajándékcsomagok mellett nyolc szerencsés ingyenes belépőket nyert a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház egyik előadására, ketten kétszemélyes vacsorát fogyaszthatnak el a Helikon Hotel éttermében, egy szerencsés ingyen veheti igénybe a hotel szaunáját, egy másik tombolát vásárló pedig egy Brenzovics László, a KMKSZ elnöke, ukrán parlamenti képviselő által felajánlott „bőségkosárral” gyarapodott. A KMKSZ farsangi tombolájának idei fődíja egy kétszemélyes hajdúszoboszlói üdülés volt.

R.Sz.