Elképesztő bérek és pénztelenség a Hoverlánál

Labdarúgás

2016. február 24., 09:45 , 789. szám

A Lemberg megyei halickiji járási bíróság döntése szerint az Ungvári Hoverla labdarúgó-csapatát 9 millió hrivnya befizetésére kötelezték, amiért az együttes kerek egy évig nem fizetett bért korábbi játékosának, Dmitro Truhinnak – közölte a Futbol-1 hírcsatorna.

Az Ung-partiaknál 2011 és 2015 között szereplő, azóta már aktív játékos-pályafutását befejező egykori középpályás azért döntött amellett, hogy polgári bírósághoz fordul a bérhátraléka miatt, mivel így lát esélyt arra, hogy valamennyi összeghez végül mégiscsak hozzájut majd.

Azt már csak zárójelben jegyezzük meg, hogy vajon mekkora fizetéseket vehetnek fel az élcsapatok top-játékosai, ha egy kiesőjelölt együttesnél egy közepes játékos havi járandósága 25-30 ezer dollár között mozog?…

A klub másik korábbi játékosa, az ugyancsak a pénzét követelő Makszim Fescsuk paródiának nevezte azt, ami az Ungvári Hoverlánál történik. ,,Képtelen vagyok felfogni, hogy mi zajlik Ungváron, és azt, hogy ehhez az Hivatásos Liga még asszisztál is. Hogyan szerepelhet egy csapat a élvonalban, miközben egy éven át nem fizet játékosainak?! A játékoskeret most is a trénere nélkül készül az idényre, aki Kijevben van. Az együttes játékosai utoljára tavaly szeptemberben kaptak fizetést, azóta csak ígéretekkel kecsegtetik őket” – fakadt ki Fescsuk.

Korábban már hírt adtunk róla, hogy a Hoverlánál teljes hírzárlatot rendeltek el, így nem lehet tudni, hogy az együttes hol, kikkel és milyen módon készül a március 5-én induló bajnoki idényre. Ha minden igaz, akkor az ungváriak rögtön egy szabadnappal kezdik a tavaszt, hiszen a két hét múlva esedékes tavaszi rajtra kisorsolt ellenfele, a Metalurh Zaporizzsja visszalépett a bajnokságtól.

(tamási)