További két holttest került elő az összedőlt kijevi ház romjai alól

2016. február 27., 14:45

Február 27-én reggel két férfi holttestét emelték ki a kijevi Bohdan Hmelnickij utcában csütörtökön délután összedőlt lakóház romjai alól – jelentette az Ukrajinszka Pravda a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata kijevi részlegének tájékoztatása alapján.

Szünet nélkül dolgoznak a romok átvizsgálásán, de a mentőalakulatok lassan haladnak, mert az épület egyes részei omlással fenyegetnek. Egy ember sorsa továbbra is ismeretlen.

A szakemberek szerint a romoknak még mintegy 25 százalékát kell átvizsgálni. Az áldozatok végleges száma csak ezt követően válik ismertté.

A Kárpátalja Online is beszámolt arról, hogy csütörtökön délután leszakadt több emeletközi födém a Bohdan Hmelnickij utca 12–14. szám alatti ötszintes épületben és a romok többeket maguk alá temettek. Pénteken öt embert szabadítottak ki az omladék alól, és szállítottak kórházba súlyos állapotban. Az egyik építőmunkásnak már csak a holttestét sikerült kiemelni a romok közül.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy a magántulajdonban lévő épület, amelyben a tragédia történt, lakatlan volt. A házban tataroztak, amikor az omlás bekövetkezett.

Az Állami Építészeti és Építési Felügyeletnél közölték, hogy az ingatlanfejlesztő figyelmen kívül hagyta a városrendezési jogszabályokat. Az építési munkálatokat a szükséges engedélyek nélkül végezték.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)