Medunicja: Jacenyuk felajánlotta egy megújított kormányprogram elfogadását

2016. február 29., 16:59

Arszenyij Jacenyuk miniszterelnöknek az elnökhöz és minden nemzeti politikai erőhöz intézett vasárnapi nyilatkozata világos utat kínál az ország kilábalásához abból a politikai válságból, amelybe a hatalomra törő felelőtlen politikusok taszították. Az UNIAN hírügynökség hétfői jelentése szerint ezt Oleh Medunicja, a kormányfő pártja, a Narodnij front parlamenti képviselője, a költségvetési bizottság tagja jelentette be.

„Az egyik út: elfogadjuk a kormány új cselekvési tervét, ehhez a programhoz (parlamenti – a szerk.) többséget hozunk létre, és ennek a programnak az alapján dolgozunk tovább, jóváhagyjuk a végrehajtásához szükséges törvényeket. A másik lehetőség, ha azt mondjuk magunknak, hogy új alternatív programra van szükségünk, és közösen keresni fogunk új embereket a végrehajtásához” – jelezte Medunicja.

A képviselő ugyanakkor hangsúlyozta, hogy pillanatnyilag nem lát új, méltó csapatot a tényleges munkához, miután a politikusok többsége máris választási jelszavakkal és „barlangi populizmussal” operál.

„A miniszterelnök nagyon pontosan a helyére tett mindent, most Petro Porosenko elnök, a mögötte álló politikai erő, a BPP frakciója és az egész Legfelső Tanács térfelén pattog a labda. Együtt kell túllépnünk a személyes sértődöttségeken és meghozni az ország számára szükséges döntéseket” – összegezte mondandóját Medunicja.

(unian.ua/Kárpátalja)