Keresztmetszet – kárpátaljai képzőművészek debreceni bemutatkozása

2016. március 2., 09:03 , 790. szám

Harmincegy kortárs kár­pátaljai festő- és szobrászművész közel 80 művét fel­vonultató tárlat nyílt 2016. február 25-én, csütörtökön Debrecenben a Belvárosi Galériában a Debreceni Mű­ve­lő­dési Központ és Magyarország Ungvári Főkonzulátusának szervezésében.

A tárlatot Kopriva Attila festőművész, művészettörténész nyitotta meg, köszöntőt mondott dr. Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztos, valamint Komolay Szabolcs, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere. A megnyitón közreműködött Csovban Renáta, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatója.

Magyarországon és Debrecenben első ízben láthat a közönség ilyen átfogó válogatást Kárpátalja festészeti, szobrászati terméséből. A tárlat igyekszik minél teljesebb képet nyújtani Kárpátalja kortárs képzőművészetéről, így a stílusbeli és tematikus gazdagságon túl a terület nemzetiségi sokszínűségét is igyekszik láttatni: a magyar alkotók művei mellett ukrán és ruszin művészek munkáival is lehet találkozni a kiállításon.

A tárlat hétköznapokon 10 és 18 óra között 2016. április 1-ig tekinthető meg.

dózsa