Az elnöki adminisztrációban azt remélik, hogy Jacenyuk a jövő héten lemond

2016. március 16., 19:08

Arszenyij Jacenyuk kormányfő lemondásának kérdését a jövő héten tűzheti napirendjére a Legfelső Tanács rendkívüli ülése – jelentette az Ukrajinszka Pravda saját forrására hivatkozva az elnöki adminisztráció vezetésében.

A forrás szerint Jacenyuk lemondásának napirendre tűzése ezen a héten kevéssé valószínű, „mert az elnök szerdán Brüsszelbe repül”.

„Lehetséges, de kevéssé valószínű variáns, hogy szombatra hívják össze a rendkívüli ülést. Valószínűbb, hogy erre az ülésre a jövő héten kerülhet sor” – mondta el az Ukrajinszka Pravda forrása.

A portál emlékeztet, hogy az államfőt és a miniszterelnököt támogató politikai erők között immár hetek óta folynak „zárt” tárgyalások a kormányfő leváltásáról és egy új kormány kinevezéséről.

Petro Porosenko elnök környezetében több megoldást is elképzelhetőnek tartanak a válság rendezésére. Szóba került például a lehetőség, hogy szakértői kormányt nevezzenek ki, élén Natalija Jareszko jelenlegi pénzügyminiszterrel, vagy egy „politikai” kabinetet, amelynek a megszavazásához sikerül összegyűjteni a parlamentben a minimálisan szükséges 226 szavazatot.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)