A szakiskolák finanszírozását kérik a megyei képviselők

2016. március 16., 10:52 , 792. szám

A szakiskolák állami támogatásának mielőbbi felújítását, a szociálisan rászorulók ingyenes utazásának központi finanszírozását, illetve a külföldön regisztrált személygépkocsik helyzetének átfogó rendezését kérte egyebek mellett a Kárpátaljai Megyei Tanács az ország vezetőitől március 11-i ülésén. Figyelemre méltó, hogy miközben a decentralizáció napjait éli az ország, a megyei önkormányzat láthatóan egyre több kérdésben látja szükségesnek, hogy forrást, törvényalkotást, intézkedést sürgetve az ország elnökéhez, parlamentjéhez és kormányához forduljon.

A megyei képviselők múlt pénteken elhatározták, felkérik Pet­ro Porosenko elnököt, Ukrajna Legfelsőbb Tanácsát, valamint a kárpátaljai parlamenti képviselőket, járjanak közben a kormánynál annak érdekében, hogy a költségvetés finanszírozza a szociálisan rászoruló lakossági kategóriák ingyenes vagy kedvezményes utazását a tömegközlekedési eszközökön, illetve sürgetik a honatyákat, hogy nyújtsanak be ennek érdekében újabb törvénytervezetet a Radában.

Komoly vitát váltott ki az ülésteremben a megyei tanácsnak a szakiskolák állami támogatása ügyében az államfőhöz intézendő beadványa. Ismeretes, hogy az ukrán költségvetés 2016-tól nem támogatja a szakemberképzést, miáltal a szakiskolák fenntartása jelenleg teljes egészében az alapító-működtetők, tehát a megyei önkormányzatok, illetve a megyei alárendeltségű városok költségvetésére hárul, amelyek számára ez túlzott és igazságtalan megterhelést jelent. A megyei tanácsnál rámutatnak: jelen helyzet szerint Kárpátalja 16 szakiskolájából a három munkácsinak a fenntartása egyáltalán nincs előirányozva a város költségvetésében, s az ungváriak működtetése is csupán az első negyedévre biztosított. A kárpátaljai önkormányzat beadványában megjegyzi továbbá, hogy a szakképzésnek egyedül helyi forrásokból történő finanszírozása az egész megye lehetőségeit meghaladó feladat, ami idővel óhatatlanul éreztetni fogja hatását a többi ágazat, például az egészségügy finanszírozásában.

A képviselők ezért arra kérik az államfőt, mielőbb írja alá a költségvetési törvénynek a parlament által még februárban elfogadott módosítását, amely lehetővé tenné, hogy – ha a korábbinál szerényebb mértékben is, de – ismét állami támogatásban részesüljenek a szakiskolák. A tanács egyúttal kéri Munkács önkormányzatát, hogy legalább az első negyedévben finanszírozza a városban működő szakiskolákat, ami lehetővé tenné azok fennmaradását az állami támogatás újbóli folyósításáig.

Egyhangú támogatást kapott a megyei tanácsban az a Volodimir Hrojszman parlamenti elnöknek és Arszenyij Jacenyuk kormányfőnek címzett folyamodvány, amely sürgeti, hogy Ukrajna vezessen be gazdasági szankciókat az Oroszországi Föderációval szemben, ami az orosz vállalatok ukrajnai működését illeti. A Batykivscsina frakciójának kezdeményezésére a megyei önkormányzat tagjai ugyancsak felhívással fordultak az állam vezetőihez az orosz fogságban lévő Nagyija Szavcsenko pilótanő mielőbbi kiszabadításának érdekében.

Évek óta aktuális kérdés Kárpátalján a külföldi rendszámmal közlekedő gépkocsik helyzetének rendezése. A téma megyei tanácsi vitája során elhangzott, sok járműtulajdonos azért választotta a gépkocsivásárlásnak ezt a módját, mivel az ukrajnai bejegyzésű autók lényegesen drágábbak, mint a külföldön regisztráltak.

Bár a jelenlegi szabályozásnak megfelelően a külföldi rendszámú autókkal rendszeresen át kell lépni az országhatárt, ami időbe és pénzbe kerül, a határ menti megyék lakóinak még így is kifizetődőbb külföldön autót vásárolni, mint Ukrajnában.

A megyei tanácsban úgy látják, a kérdés komplex, országos szintű megoldást igényel. Indoklásuk szerint ugyanis önmagában a határátlépés problémájának rendezésével nem oldható meg az az általános gond, hogy miként jussanak az ukrajnai vásárlók jó minőségű járművekhez megfizethető áron a saját országukban.

A kárpátaljai képviselők ezért beadványukban felszólítják Petro Porosenko elnököt és Arszenyij Jacenyuk kormányfőt, hogy csökkentsék a kis értékű, 2 liter motortérfogat alatti személygépkocsik importvámját és a behozatalukhoz kapcsolódó kiadásokat. Az indoklás szerint ez lényegesen csökkentené a gépkocsik árát, élénkítené a honi járműpiacot, csökkentené a sorokat a határon, ami viszont a többi utazó számára is gyorsabbá tenné a határ átlépését; nem utolsó­sorban csökkenne a társadalmi feszültség az országban, amit a kérdés rendezetlensége okoz jelenleg.

zzz