Szakértő: Az ukrán katonák két hét alatt felszabadíthatnák a Donyec-medencét

2016. március 18., 09:32 , 793. szám

Ukrajna Fegyveres Erői két hét alatt felszabadíthatnák a szakadárok által megszállt Donyec-medencét – jelentette ki Dmitro Timcsuk parlamenti képviselő, az Információs Ellenállás nevű katonapolitikai kutatócsoport vezetője az 1+1 tévécsatorna Pravo na vladu című talk-showjában, amelyről az Ukrajinszka Pravda számol be.

„Az ukrán hadsereg egy reális erő, ame

ly ha nem is néhány nap, de pár hét alatt képes lenne felszabadítani a Donyec-medencét. A szakadárok egyedül Oroszországra számíthatnának, arra, hogy Putyin ismét odavezényli a hadsereget” – jelezte a honatya.

Timcsuk hozzátette, hogy a szakadár fegyveresek tartanak az ukrán hadsereg egy esetleges nagyszabású támadásától.

„Tisztában vannak vele, hogy milyen helyzetben van Oroszország, hogy a gazdasági potenciálja nem akkora, mint volt két évvel ezelőtt, tisztában vannak vele, milyen nyomást gyakorol a Nyugat Putyinra. A fegyveresek valóban félnek az ukrán hadsereg támadásától” – véli a szakértő.

Ugyanakkor Timcsuk figyelmeztetett, hogy amennyiben az Ukrán Fegyveres Erők valóban támadásba lendülnének, Putyin elrendelhetné a hadsereg bevonulását a Donyec-medencébe, miután a Rosztovi területen jelentős orosz haderő összpontosul.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)