Húsvétra hangolódás verssel

II. Verbőci húsvéti versmondó verseny

2016. március 23., 09:14 , 793. szám

Március 18-án a Verbőci Középiskolában szervezte meg most második alkalommal a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Verbőci és Feketepataki Alapszervezete húsvéti versmondó versenyét a helyi tanulók részére, melyen idén a legkisebbek bizonyultak a legbátrabbaknak.

A szavalóverseny megnyitóján Gál Lilla, a KMKSZ-alapszervezet elnöke köszöntötte a jelenlévőket, hangsúlyozva, hogy most különösen igaz, hogy a részvétel a fontos, nem csupán a győzelem, hiszen az alapszervezet minden olyan gyerkőcöt megjutalmaz, aki vette a bátorságot, hogy kiálljon osztálytársai, tanárai és iskolatársai elé, s egy húsvéti témájú verssel örvendeztesse meg a közönséget. A szavalóversenyen és hasonló alkalmakon való részvétel pedig azért is hasznos, mert általuk bátrabbak lesznek azok, akik nem félnek kiállni mások elé, s később, ha valamilyen nehézséggel találják szemben magukat, azt is sokkal könnyebben tudják majd leküzdeni.

A versenyen idén összesen 23 elemi iskolás verbőci kisdiák vett részt 1–2. osztályos, 3. osztályos és 4. osztályos korcsoportban. A leányzók húsvéti témájú verssel, a fiatal „kis kertészlegények” pedig locsolóverssel indulhattak. A gyerekek szavalatát a szöveghűség és az előadásmód alapján a Verbőci Középiskola két magyartanára, Balogh Anikó és Szilágyi Erika, Szegő Anita feketepataki és Székely Marianna verbőci hittantanár, illetve a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség gyermeklapja, az Irka főszerkesztője, Espán Margaréta értékelte.

Az eredmények a következők:

1–2. osztályos korcsoport: 1. Paládi Ákos (2. osztály), 2. Csüri Bence (1. osztály), 3. Sipos Ákos (1. osztály).

3. osztályos korcsoport: 1. Újfalusi Petra, 2. Komáromi Hanna, 3. Pap Odett.

4. osztályos korcsoport: 1. Beregi Petra, 2. Bilkei Emese és Fanta Benjámin, 3. Kun Veronika.

Különdíjat kapott a legfiatalabb versenyző, a mindössze három esztendős Paládi Réka is.

Az eredményhirdetést megelőzően Balogh Anikó látta el észrevételeivel, tanácsaival a fiatal versmondókat, hogy a verseny ne „csak” bátorság dolga tekintetében legyen eredményes, de a következő évben még az ideinél is ügyesebbek legyenek az indulók.

A KMKSZ Verbőci és Feketepataki Alapszervezete minden versenyzőt írószert, édességet, noteszt rejtő ajándékcsomaggal lepett meg, a helyezést elért diákok pedig húsvéti kosárkában kapták meg ajándékaikat csokitojással, csokinyuszival egyetemben. A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség és az Irka jóvoltából pedig egy-egy plüssjátékot, kifestőt, Irkát és gyerekkönyvet is hazavihettek a versenyzők.

R. N.