Kikapott, mégis előrébb lépett a tabellán a Hoverla

Labdarúgás

2016. március 23., 08:51 , 793. szám

Az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában a Vjacseszlav Groz­nij vezette Ungvári Ho­ver­la Dnyipro­petrovszkban lépett pályára a Sztal Dnyip­rodzer­zsinszk ellenében.

Az első játékrészben nagyjából egyenlő erők küzdelme folyt a küzdőtéren, egyik csapat sem tudott előnyt szerezni. A második játékrész első negyedórájához érve aztán felsűrűsödtek az események.

A vendéglátók kapujánál előbb Szavcsenko hibázott nagy helyzetben, majd Jagodinszkisz szerzett ugyan gólt, de azt Olekszandr Derdo játékvezető, les címén érvénytelenítette. Az ellentámadásnál ismét Jagodinszkisz vált főszereplővé: a kezezése miatt megadott büntetőt Lazics értékesítette. Mindez már túl sok volt Vjacseszlav Groznij vezetőedző számára, aki ezt követően a partvonal mellől gyakorlatilag minden, számára hátrányos bírói döntést hevesen kritizált.

A vereség ellenére az a fura helyzet állt elő, hogy az ungvári klub mégis egy helyet előrelépett a tabellán, mivel a szövetség illetékesei úgy döntöttek, hogy a csődeljárás miatt visszalépő Metalurh Zaporizzsja tavaszi ellenfelei automatikusan megkapják a bajnoki mérkőzésért járó 3 pontot (a tavaszi idénynyitón a Hoverla éppen a Metalurhhal játszott volna…).

Eredmények: Sztal Dnyipro­dzerzsinszk–Ungvári Hoverla 1-0, Metalurh Zapo­rizzs­ja–Sahtar Donyeck 0-3 (tech­­ni­kai győzelem), Dinamo Ki­jev–Zor­ja Lu­hanszk 1-0, Csor­no­mo­rec Odessza–Olek­szandrija 1-2, Me­ta­liszt Har­kiv–Vorszk­la Pol­ta­va 0-3, Olim­pik Do­nyeck–Vo­liny Luck 1-1, Kárpáti Lviv–Dnyip­ro 0-1.

A tabellát a Dinamo Kijev vezeti 52 ponttal a 49 pontos Sahtar és 38 ponttal harmadik Zorja előtt. A 16 pontjával 10. helyen álló Hoverlát egyetlen ponttal előzi meg az Olimpik Donyeck, amely április 3-án éppen Ungvárra látogat majd a 20. fordulóban.

(tamási)