Phylazonit-hatás: embermagasságú a héthetes uborka fája! (X)

2016. március 23., 09:01 , 793. szám

Ahogy korábban már olvashattak erről, a Phylazonit kiválóan teljesít mind a szabadföldi, mind a melegházi zöldségtermesztésben. Ezt támasztják alá a csongori Fejes Árpád tapasztalatai is, akinél március 17-én jártunk.

A termelő a tél elején jutott hozzá az általunk forgalmazott bio­trágyához, amit már az idei szezonra való felkészülés során „bevetett”: ezzel kezelte a szerves trágyát, s úgy forgatta be azt a földbe. A palántanevelés során is alkalmazta a Phylazonitot, s a hatás nem maradt el, hiszen az oldatával locsolt kis növények folyamatosan 7-8 centiméterrel előzték meg magasságban a többieket, a lényegesen fejlettebb gyökérzetükről nem is beszélve!

„A kiültetést követően, illetve a későbbiekben a csepegtetővízhez adagoltam a baktériumtrágyát, első alkalommal egy, második alkalommal pedig két litert adva belőle ezer liter vízhez. Növényeim meg is hálálják ezt, hiszen héthetes korukra embermagasságúak lettek. Mi több, egy héten belül már sort kerítünk az első uborkaszüretre is! Megjegyezném, hogy a Phylazonitnak köszönhetően a talaj összes sótartalmát kifejező EC-érték 3,7-es mutatója mellett értük el ezt, s aki jobban érdeklődik e téma iránt, az tudja, hogy milyen komoly eredményről van szó… Ezért is fogjuk kipróbálni a baktériumtrágyát más növények termesztése során is” – húzta alá Fejes Árpád.

Végezetül érdemes megemlíteni, hogy aki ismeri a csongori termelőt, az tudja, hogy feleségével, Évával együtt szívvel-lélekkel gondozzák növényeiket, önerőből teremtve meg ehhez minden szükséges feltételt. Erőt és egészséget, bő termést kívánunk nekik!

B. L.