Mackó Istvánt választotta alelnökévé az Ungvári Járási Tanács

2016. április 12., 21:43 , 796. szám

Április 8-án tartott soros ülésén, hosszas egyeztetést követően a KMKSZ-frakció tagját, Mackó Istvánt, a KMKSZ Őrdarmai Alapszervezetének elnökét választotta alelnökévé az Ungvári Járási Tanács.

Mackó István töltötte be ezt a tisztséget a korábbi összehívású járási tanácsban is, most a jelen lévő 35 képviselőből 23-an támogatták a jelölését. Értesüléseink szerint a tanács legnagyobb, KMKSZ-es frakciója mellett Mackó István jelölését támogatták a Szolidarnyiszty, a Jedinij Centr (JeC), a Batykivscsina képviselőcsoportja, valamint a Vidrodzsennya néhány képviselője is igennel szavazott.

Képviselői javaslatra az egészségügyi intézmények vezetőivel kapcsolatos kérdés lekerült a napirendről. A járási tanács megszavazta, hogy a junior sportiskolák (DJUSZS) fenntartását a járási közigazgatástól átveszi, erre a célra 1 millió 500 ezer hrivnyát kell biztosítani, valamint 139 900 hrivnya értékű felszerelésre lenne szüksége a járási palliatív központnak.

Ruszlan Csornak, a járási tanács elnöke tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy a községi tanácsok financiális gondjaival tisztában van a járási tanács, a költségvetési bizottság sok helyen vizsgálódott már ez ügyben. Ígéretet tett arra, hogy azok a községek is kapnak támogatást a második félévben, amelyek eddig még nem kaptak. Végül a tanács kinevezte Veress Pált, az Ungvári Városi Tanács KMKSZ-es képviselőjét az Ungvári Járási Területfejlesztési Iroda igazgatójává.

dózsa