Tisztes vereség a Dinamo Kijevvel szemben

Labdarúgás

2016. április 20., 08:54 , 797. szám

Néhány éve még telt házat jelentő 10-12 ezres nézősereg volt kíváncsi Ungváron a Dinamo Kijev, vagy a Sahtar Donyeck érkezésére, mostanra viszont már más idők járnak az Ung-partján is. Az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában bőven akadt üres hely a lelátón a kárpátaljai megyeszékhelyen, amikor a listavezető látogatott el az Avangard stadionba.

A gól nélküli első félidőben erőn felül teljesített a Vjacseszlav Groznij vezette hazai csapat, fordulás után viszont kiütközött a két csapat közti különbség. A 48. percben Jarmolenko, majd a 78. minutumban Hacseridi vette be Babenko kapuját, kialakítván ezzel a 2-0-s kijevi győzelmet jelentő végeredményt. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Szerhij Rebrov, a vendégek mestere megdicsérte a sokáig szervezetten küzdő ungváriak játékát, mint elmondta, nem volt könnyű feltörni a hazaiak védelmét. A másik oldalon, Vjacseszlav Groznij sem marasztalta el csapatát, mint mondta, ettől a játékosállománytól ennyire tellett.

A forduló eredményei: Ungvári Hoverla – Dinamo Kijev 0-2, Sahtar Donyeck – Olimpik Donyeck 3-0, Metalurh Zaporizzsja – Sztal Dnyiprodzerzsinszk 0-3 (technikai győzelem), FK Olekszandrija – Zorja Luhanszk 2-0, Dnyipro – Metaliszt Harkiv 5-0, Voliny Luck – Kárpáti Lviv 0-0, Vorszkla Poltava – Csornomorec Odessza 2-0.

A tabellát a Dinamo Kijev vezeti 61 ponttal az 56 pontos Sahtar és 43 ponttal harmadik Dnyipro előtt. Az alsóházban négy fordulóval a vége előtt a 16 pontjával 11. Ungvári Hoverla egyetlen ponttal előzi meg az egyformán 15 pontos Volinyt és Csornomorecet.

Az ungváriak a hét végén rendezendő 23. fordulóban a középmezőnyhöz tartozó Kárpáti Lviv otthonában vendégszerepelnek.

(felvégi)