Megvédte címét a Halicsanka

Kézilabda

2016. április 27., 08:06 , 798. szám

Nem marad izgalom az utolsó, ungvári fordulóra az országos élvonalbeli női kézilabda-bajnokság felsőházi rájátszásában, hiszen a hét végén Lembergben minden mérkőzését fölényesen megnyerő, címvédő Halicsanka Lvivet gyakorlatilag már nem érheti utol az Ungvári Kárpáti.

A Borisz Petrovszkij által irányított ungváriak az első találkozójukon 26-21-re nyertek legutóbbi legyőzőjük, a Szpartak Kijev ellenében, majd 27-22-re bizonyultak jobbnak a Dnyiprjanka Herszonnál. Mindeközben a hazai környezetben kellő önbizalommal pályára lépő Halicsanka előbb 40-22-re verte a Dnyiprjankát, majd 37-15-re ütötte ki a Szpartakot.

A forduló harmadik napján a Kárpáti most sem tudott kellő ellenállást tanúsítani a Tetyana Stefan és Vitalij Nadics által irányított házigazdákkal szemben, akik közönségszórakoztató játékkal 34-20-ra győzték le az ungváriakat. A másik párharcban a Szpartak némi meglepetésre 28-26-ra verte a Dnyiprjankát.

A hárommérkőzéses ungvári forduló előtt így az a helyzet állt elő, hogy a címvédő Halicsanka Lviv 52 ponttal vezeti a tabellát a 46 pontos Ungvári Kárpáti előtt. Az is biztossá vált, hogy a 28 pontos Dnyiprjanka végez a harmadik helyen, míg a jelenleg 20 pontos Szpartak Kijev lesz a 4.

(felvégi)