Porosenko kinevezett két kormányzót

2016. április 28., 16:58 , 799. szám

Petro Porosenko ukrán elnök felmentette tisztéből Vitalij Csuhunnyikovot, a Rivne Megyei Állami Adminisztráció vezetőjét, s helyére Olekszij Muljarenkót nevezte ki – jelentette az Ukrajinszka Pravda az államfő hivatalos weboldalán megjelent rendeletekre hivatkozva.

A portál úgy tudja, Csuhunnyikovnak azért kellett távoznia tisztéből, mivel május 1-jétől hatályba lépnek Az állami szolgálatról törvény módosításai, amelyek nem teszik lehetővé, hogy a kormányzó egyben a megyei tanács képviselője is legyen.

A Csuhunnyikovot váltó Olekszij Muljarenko vállalkozó, az elnököt támogató Petro Porosenko Blokkja (BPP) párt tagja, kinevezéséig a Rivnei Városi Tanács titkáraként dolgozott.

Petro Porosenko egy másik rendeletével a Hmelnickij Megyei Állami Adminisztráció elnökévé Olekszandr Kornyijcsukot nevezte ki. Kornyijcsuk szintén vállalkozó, a VII. összehívású Legfelső Tanács képviselője volt, az UDAR frakció, valamint a mezőgazdasági és földügyi bizottság tagja.

2014-ben ismét elindult a parlamenti választásokon, ezúttal a BPP listáján, de nem jutott be a törvényhozásba. Kornyijcsuk jelenleg a Hromadszkij kontrolj párt megyei szervezetét vezeti.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)