Gyermekszínjátszó találkozó

2016. május 4., 10:11 , 799. szám
A Gézengúzok Mary, a csodálatos c. darabja

Április 30-án a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház színpadán nem játszottak felnőtt színészek: ezen a napon a színpad az ifjú színészeké, a gyermekszín­játszó csoportoké volt, ugyanis ekkor került ismét megrendezésre a Kárpátaljai Magyar Pedagó­gusszövetség szervezésében a gyermekszínjátszók találkozója.

A rendezvényre idén két színjátszócsoport érkezett: a Nagymuzsalyi Tárogató Hagyományőrző Csoport Jakab Erika vezetésével, valamint a Gáti Gézengúzok Márkus Anita vezetésével, akiknek a bemutatóit színházunk két színésznője, Vass Magdolna és Domáreckájá Júlia értékelte.

Elsőként a Nagymuzsalyi Tárogató Hagyományőrző Csoport lépett a színpadra a Legyetek jók, ha tudtok… de hogyan? című darabbal, majd őket követte a Gézengúzok Mary, a csodálatos című produkciója.

A találkozó kompetitív jellegéből kifolyólag a már fentebb említett szakmai zsűrinek döntenie kellett, ki kap aranyat és ki ezüstöt (nem szó szerint értendő, a művésznőknél nem volt sem egy láda arany, sem pedig egy zsák ezüst, még étkészlet formájában sem). Első helyezett a Gáti Gézengúzok csoportja lett a Mary Poppinsról szóló színdarabbal, második pedig értelemszerűen a Nagymuzsalyi Tárogató csapata.

Az értékelés után Domá­reckájá Júlia és Vass Magdolna elmondták, hogy nagyon pozitív üzenete van annak, hogy vannak még olyan fiatalok, akik szeretnének színészettel foglalkozni Kárpátalján, mindemellett tehetségesek is, hiszen ez azt jelenti, hogy nincs veszélyben Kárpátalján a magyar nyelvű színház. A zsűri az esemény végén szakmai tanácsokkal látta el a tehetséges ifjakat.

rsz