Köszönetnyilvánítás

2016. május 11., 11:20 , 800. szám

Idén májusban kétszeresen is igaz, hogy lezárul egy korszak a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceumban. Végzős diákjainkon kívül kollégánktól, segítőnktől, támogatónktól is el kell köszönnünk – remélhetőleg csak rövid időre.

Gelei Botond 2015 augusztusában a Petőfi Sándor-program ösztöndíjasaként érkezett Karácsfalvára. Az erdélyi Árkosról érkezett fiatalember sokkal többet tett, mint ami a szórványközösségek megerősítését célzó programban szerepelt. Az itt töltött mintegy 10 hónap alatt nem volt olyan megmozdulás, történés, esemény a líceumban, amelyből akár tanácsaival, akár közvetlen segítségével ne vette volna ki a részét. Diákjaink egy fiatalos lendületű nevelőtanárt, munkatársaink egy mindig tettrekész kollégát, összességében pedig mindannyian egy jó barátot ismertünk meg személyében. A rábízott feladatokon kívül anyagiakkal is hozzájárult a líceum falát díszítő Wass Albert-emléktábla elkészítésének költségeihez, továbbá saját költségén cseréltette ki az ablakokat a mátyfalvai óvoda épületén, s a líceum előtti udvarrész burkolatát is neki köszönhetjük.

Ezúton köszönjük Gelei Botond áldozatos munkáját, melyet Mátyfalva gyermekeiért, a kárpátaljai magyar görögkatolikus ifjúságért és a líceum munkájáért végzett. A programban való bemutatkozásban ezt írta: „A teljessé válás, a cselekvő életszemléletem és a fejlődés természete megköveteli tőlem a nemzeti hitünk, amely erős keresztény hit, a magyar közerkölcs, amely nyílt fellépéséről ismert, a magyar irodalom, a magyar nyelv, a művészetünk, a nemzeti játékaink és a természetbúvárkodás örökös művelését.” Örülünk, hogy ezt nap mint nap megtapasztalhattuk!

Köszönjük munkádat! Karácsfalva mindig visszavár!

Isten áldását kérve további életedre, köszönettel: a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum diákjai és munkatársai