Veszteségmentes nap az ATO-ban

2016. május 12., 19:02

Veszteségek nélkül telt az elmúlt nap a terrorellenes művelet (ATO) övezetében a kormányerők számára – közölte Olekszandr Motuzjanik, az elnöki adminisztráció illetékes szóvivője csütörtökön, hagyományos napi sajtótájékoztatóján, amelyről az Ukrajinszka Pravda számolt be.

Motuzjanik hozzátette, az előző nap során három olyan fegyveres konfliktust jelentettek, amelyekben több mint 20 aknát lőttek ki az ukrán állásokra.

Korábban az ATO vezérkarának sajtóközpontja arról számolt be, hogy az előző 24 órában összesen 15 alkalommal használtak fegyvert a kormányerők ellen.

Luhanszk megyében a szakadárok gránátvetőkből nyitottak tüzet az Ukrán Fegyveres Erők Popaszna körüli állásaira.

Gránátvetőkből és kézifegyverekből lőttek a szeparatisták által megszállt Horlivkához közeli Zajceve környékén kialakított ukrán állásokra.

Állványos harckocsi-elhárító gránátvetőkből lőtte az ellenség a szvitlodarszki víztározó közelében található Luhanszke nagyközséget.

Avgyijivkánál az ukrán állásokat automata állványos gránátvetőkből, nagykaliberű golyószórókból, 82 mm-es, valamint a minszki megállapodások által tiltott 120 mm-es aknavetőkből vették tűz alá az oroszbarát szakadárok.

A legtöbb tűzszünetsértést Mariupol térségéből jelentették. Ebben a régióban az ukrán állásokat két ízben lőtték 82 mm-es aknavetőkből és gránátvetőkből.

Csermaliknál az ellenség harckocsi-elhárító rakétarendszerekből és automata állványos gránátvetőkből tüzelt, Pavlopolnál pedig légelhárító ütegből. Sirokino védőit kézifegyverekből lőtték.

Az ellenség éjfél után sem hagyott fel az ukrán állások elleni támadásokkal – derül ki az ATO vezérkarának sajtóközpontja által kiadott jelentésből.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)