Pont és tréner nélkül maradt a Hoverla

Labdarúgás

2016. május 18., 08:04 , 801. szám

Nem született hazai győzelem az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokság utolsó, 26. fordulójában. Az Ungvári Hoverla ismét hazai pályán szenvedett súlyos vereséget, könnyen lehet, hogy ez volt a kárpátaljai klub utolsó élvonalbeli szereplése.

A Hoverlához hasonlóan a következő idényre licencet nem kapó Voliny Luck már az első játékrészben eldöntötte a három pont sorsát az ungvári Avangard stadionban, miután Zsunics és Gyidenko duplájával a 35. percben 4-0-ra vezetett a hazaiakkal szemben. A szünetben a mutatott játék miatt igencsak megviselt Vjacseszlav Groznij vezetőedző szívpanaszokra hivatkozott, így őt kórházba kellett szállítani.

Fordulás után Kuzik kozmetikázott az eredményen, így 4-1-re a Voliny diadalmaskodott.

A forduló meglepetése ezúttal Zaporizzsjában született, ahol a Sahtar pályaválasztása mellett a Zorja Luhanszk 3-2-re diadalmaskodott. A szünetben még 2-0 volt a donyeckiek előnye, fordulás után a csereként pályára lépő Totovickij mesterhármasával megfordította az eredményt a luhanszki alakulat.

Eredmények: Ungvári Ho­ver­la–Vo­liny Luck 1-4, Sztal Dnyip­rodzer­zsinszk–Csor­no­mo­rec Odessza 0-1, Metaliszt Har­kiv–Dinamo Kijev 1-4, Me­ta­lurh Za­po­rizzs­ja–Kárpáti Lviv 0-3 (tech­ni­kai győzelem), Dnyip­ro–Olim­pik Do­nyeck 1-1, Sah­tar Donyeck–Zorja Luhanszk 2-3, Vorszkla Poltava–FK Olek­szand­ri­ja 0-1.

A Dinamo Kijev végzett a tabella élén 70 ponttal a 63 pontos Sahtar előtt. Ez a két együttes a Bajnokok Ligája főtábláján, illetve a sorozat selejtezőjében indulhat.

Az 53 pontos Dnyipro, a 48 ponttal negyedik Zorja, a 42 pontos Vorszkla, illetve a 38 ponttal hatodik FK Olekszandrija az Európa-liga résztvevője lehet.

Az utolsó két helyen végző Metalurg Zaporizzsja és Ungvári Hoverla mellett a Voliny Luck sem kapott licencet a következő idényre.

(tamási)