Családi Nap Izsnyétén

2016. május 25., 09:15 , 802. szám

Május 22-én negyedik alkalommal szervezte meg a Családi Napot a KMKSZ Izsnyétei Alapszervezete és a református gyülekezet Történelmünk, közös múltunk összeköt mottóval. A rendezvényre a Munkácsi járás több településéről érkeztek érdeklődők.

A programot délben református istentisztelettel nyitotta meg Máté Richárd lelkipásztor. Prédikációjában hangsúlyozta a magyarság közös múltjának és történelmének fontosságát.

A rendezvény egyik apropóját az adta, hogy Izsnyétét testvértelepülésévé fogadta a magyarországi Döröske község, amelynek küldöttsége néhány napig a falu vendége volt. A résztvevőket, vendégeket Orosz Szilvia, a KMKSZ helyi szervezetének elnöke köszöntötte. A köszöntőbeszédet folytatta Orosz János, Izsnyéte polgármestere, aki elmondta, hogy eddig is résztvevője volt a családi napok szervezésének, de most először köszöntheti Izsnyéte lakosságát polgármesterként. Beszédében köszönetet mondott az izsnyéteieknek, hogy bizalmat szavaztak neki a válsztáson.

Szerhij Hajdaj, a Munkácsi Járási Adminisztráció vezetője, örömét fejezte ki, hogy Izsnyéte polgármestere, Orosz János a helyi ukrán lakosokat is bevonta a rendezvény szervezésébe, illetve hogy a településen egyetértésben élnek a két nemzet tagjai.

Dr. Cseh Áron, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának konzulja örvendetes tényként említette, hogy a rendezvényt a református egység napjára szervezték, ami nem lehet véletlen.

Köszöntőt mondott még Gulácsy Géza, a KMKSZ Munkácsi Középszintű Szervezetének elnöke, aki a család fontosságát emelte ki.

Tiszteletét tette a rendezvényen Dr. Torzsa István beregszászi konzul, valamint Molnár László, a KMKSZ kultúrális titkára.

A köszöntőket követően színes program vette kezdetét, melynek keretében az ukrán és magyar iskola növendékei, valamint az óvodások egyaránt felléptek. A gyerekek mellett a felnőttek is kivették a részüket a műsorból. A Rozmaring felnőtt vegyes kórus magyar és szlovák dalokat adott elő. Fellépett az Izsnyétei Református Gyülekezet kórusa, amley színvonalas előadásával maradandó élményt nyújtott a közönségnek.

A műsort követően a Beregszászi Motoros Klub tagjai tartottak bemutatót a gyerekek nagy örömére, akik egy rövid motorozáson is részt vehettek.

Nagy sikere volt a vattacukornak, a körhintának, a trambulinnak. A Családi Napot szeretetvendégség zárta. A falu ezúton fejezi ki köszönetét a KMKSZ Munkácsi Középszintű Szervezetének a rendezvény támogatásáért.

er