Munkácsi Magyarok Találkozója hetedszer

2016. június 8., 09:49 , 804. szám

Hetedik alkalommal rendezték meg a Munkácsi Magyarok Találkozóját (MMT), amelyen a helyi vagy akár a külföldön élő munkácsi magyarok újra találkozhattak, hogy beszélgessenek, nosztalgiázzanak.

Kuti László ungvári magyar konzul köszöntőbeszédében elmondta, hogy a találkozó nemcsak azért csodálatra méltó és példamutató, mert egy ötlet hagyománnyá vált, hanem azért is, mert a találkozó minden külső anyagi segítség nélkül, a szervezők és a résztvevők önerejéből valósul meg. Hangsúlyozta, ez a rendezvény is hitet ad a Kárpát-medencében élő magyaroknak, hogy megéri kitartóan dolgozni a nemzet közösségéért.

Schink István, a találkozónak otthont adó Munkácsi 3. Számú II. Rákóczi Ferenc Középiskola igazgatója jó szórakozást kívánt az egybegyűlt munkácsi magyaroknak.

Gulácsy Dániel református tiszteletes beszédében úgy fogalmazott: az MMT rövidítés a munkácsi magyarok számára már nem csupán három betű, hanem a találkozás szinonimája. A találkozás mindegyik formája az emberi kapcsolatokat mélyíti – vélekedett a tiszteletes, majd kellemes és hasznos időtöltést kívánt a résztvevőknek.

A rendezvényen többek között fellépett Kesselyák Bence alkalmi zenekarával, zongorán játszott Popovics Bence, szerepelt az öregcserkészek együttese, Popovics Emese népdalokat énekelt, fellépett még a munkácsi Borostyán néptáncegyüttes, a nyugdíjasklub énekkara, Boruzs Béla, a Munkácsi „Életet az éveknek” Nyugdíjasklub elnöke, valamint a Danza táncegyüttes legkisebb tagjai. A találkozó meglepetésvendége a munkácsi származású Farkas Zoltán bárzongorista volt, aki fantasztikus zongora-előadással örvendeztette meg a közönséget.

rsz