Ismét tiltott fegyvereket vetettek be a szakadárok

2016. június 10., 14:53

Az elmúlt 24 óra folyamán a szakadár fegyveresek 46 alkalommal nyitottak tüzet a kormányerők állásaira a terrorellenes művelet (ATO) övezetében – derül ki az ATO vezérkarának sajtóközpontja által a Facebook közösségi oldalon pénteken megjelentetett közleményből, amelyet az Ukrajinszka Pravda ismertet.

A támadások különösen június 9. második felében erősödtek fel.

Luhanszk térségében Szanicja Luhanszkánál, Bohuszlavszkénél és Sztepnénél különböző rendszerű gránátvetőkből lőtték a kormányerők állásait.

Donyeck térségében Zajcevénél, Majorszknál, Luhanszkénél, Verhnyotoreckénél és Novoszelivka Druhánál a kézifegyverek valamennyi típusából és gránátvetőkből nyitottak tüzet az ukrán alakulatokra. Ugyanakkor Neveljszkénél, Avgyijivkánál és Trojickénél az aknavetők is megszólaltak.

Mariupol térségében Krasznohorivka, Marjinka, Taramcsuk, Pavlopol és Sirokine mellett ugyancsak célba vették az ukrán állásokat, a kézifegyverek mellett golyószórókból, gránátvetőkből és aknavetőkből is lőtték a kormányerőket a szakadárok. Novotrojickénél az ukrán állásokat emellett két ízben nehéz aknavetőkből, valamint 152 mm-es lövegekből vették tűz alá.

A kormányerők egyes esetekben viszonozták az ellenséges tüzet – jegyzi meg az ATO vezérkarának közleménye.

Andrij Liszenko, az elnöki adminisztráció illetékes szóvivője hagyományos napi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy az elmúlt nap folyamán négy ukrán katona sebesült meg harci cselekményekben. Elmondása szerint két katona Avgyijivkánál, egy Putyilivszka-bányánál, a negyedik pedig Krasznohorivka közelében sebesült meg az ellenséges tűzben.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)