II. sport- és gyereknap Akliban

2016. június 29., 12:06 , 807. szám

A község és a környék gyermekei, felnőttei és sportkedvelői számára szervezte meg most második alkalommal sport- és gyereknapját a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Akli Alapszervezete június 26-án a falu melletti focipályán.

Az alapszervezet az elmúlt évben nyert először támogatást a rendezvény megszervezésére a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (BGA) kisösszegű pályázatán, amelyből sikerült rendbe hozatni a helyi futballpálya melletti röplabdapályát, s egy trambulint is vásárolt az alapszervezet a község gyermekei számára. A program tavaly hatalmas sikert aratott a helyiek és az arra érkező környékbeliek körében is, idén pedig, szintén a BGA és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Nagyszőlősi Középszintű Szervezete támogatásának köszönhetően, újra sikerült „tető alá hozni”.

A sport- és gyereknapot az Ak­li Óvoda növendékei nyitották meg keringőjükkel. A vendégeket tánccal, énekkel, sza­va­lat­tal, hangszeres előadással az Ak­li Óvoda, a Nevetlenfalui Mű­vészeti Iskola, az Akli Ifjúsági Tánccsoport, a Batári Szent Mi­hály Görög­katolikus Óvoda, a ne­vet­len­fa­lui Arany Alkony Nyug­díjasklub és az Aklihegyi Ok­tatási-Nevelési Központ diákjai szórakoztatták.

A fiatalok előadását követően kezdődtek a sportversenyek. A futballpályán helyi fiatalok és „régebb óta fiatalok” játszottak: az ifik 5-1-re győztek. Junior kategóriában az akli fiatalok mérték össze ügyességüket a nevetlenfaluiak csapatával. A meccs döntetlennel zárult.

Míg a felnőtteket a pályán való játék vagy a szurkolás kötötte le, addig a gyerekeket körhinta, ugrálóvár és trambulin várta.

A zenés-táncos-sportos programokat szabadtéri mulatság váltotta fel, melyhez a zenéről a tiszapéterfalvai Dinamic együttes gondoskodott.

A nap végéig kitartó jó idő lehetővé tette, hogy a résztvevők az esti Magyarország–Belgium meccset is a helyszínen, kivetítőn nézhessék.

A II. sport- és gyereknap Akliban idén is százakat mozgatott meg, sikeressége pedig a már említett támogatókon kívül a helyi segítőknek és támogatóknak is köszönhető.

Espán Margaréta