Botlott a címvédő, Nagyszőlős nyaral az élen

Labdarúgás

2016. július 13., 08:00 , 809. szám

A megyei labdarúgó-bajnokságban – a beregszászi helyszín kivételével – ezúttal szombaton rendezték meg a forduló mérkőzéseit. A 13. játéknapon egyben az első kör utolsó fordulóját bonyolították le.

A felnőtteknél a pontvadászatban egyetlen ponttal vezető címvédő Ungvári FC városi derbi keretében találkozott a tabella hátsó felében tanyázó Ungvári Spartacussal.

A második játékrész elejére Repljuk duplájával kétgólos előnyre szert tevő éllovas a folytatásban takaréklángra kapcsolt, aminek meg is lett a következménye: előbb az egykori Hoverla-kedvenc, Miroszlav Bundas szépített, majd a ráadáspercekben Lebegy távoli lövéssel egyenlített. A váratlan döntetlent köszönte, és maximálisan kihasználta az üldöző Nagyszőlős, amely hazai pályán nem hagyott esélyt az FC Polenának, és kiütéses győzelmével a tabella első helyére ugrott.

A harmadik helyre a Beregszászban győztes Szerednye lépett fel, és nem volt jó napja a másik beregvidéki gárdának, Dédának sem, amely Irhócon futott bele egy méretes zakóba.

Eredmények (zárójelben az ifjúságiak eredményei): Ungvári Spar­ta­cus–Ungvári FC 2-2 (5-0), Nagy­sző­lős–FC Po­le­na 7-0 (3-0),

Be­reg­szász–Sze­red­nye 2-3 (0-3), Ir­hóc–Déda 4-1 (1-2), Mi­naj–Té­cső 3-0 (3-0), Ilos­vai Bu­zso­ra–Dol­hai Bor­zsa­va 1-0 (2-0), Mun­kács–Husz­ti Obo­lony 1-0 (3-0).

Félidőben a felnőtteknél és az ifiknél is Nagyszőlős vezeti a tabellát 33 és 35 ponttal. A nagyoknál a második Ungvári FC-nek 32 pontja van, akárcsak a fiataloknál az üldöző Munkácsnak.

A bajnokságban most egy hónap szünet következik.

(tamási)