Idén négyen haltak meg munkahelyi balesetben Kárpátalján

2016. augusztus 23., 14:46 , 815. szám

Az idei esztendőben mostanáig 18 termeléshez kapcsolódó baleset történt Kárpátalján, közülük négy halálos kimenetelűnek bizonyult – jelentette a Zakarpattya Online.

Az Állami Munkaügyi Szolgálat Kárpátalja Megyei Főosztályának múlt pénteki kollégiumán elhangzott, hogy 2016 első hét hónapja során a főosztály felügyelői 255 ellenőrzést végeztek, melyek során 2710 esetben állapították meg a munkavédelmi előírások megsértését, 183 munkavállalóra róttak ki összességében 58 463 hrivnya közigazgatási bírságot, 20 esetben tiltották meg fokozottan veszélyes gépek, berendezések és felszerelések használatát. Különös figyelmet fordított a hatóság az olyan megelőző intézkedésekre, mint a dolgozó kollektívákkal rendezett találkozók, a szemináriumok, tanácskozások, kerekasztal-megbeszélések stb.

A kollégium határozatával elégtelennek nyilvánította a Flextronics Kft. és az Ungvári Turbohaz Mrt. tevékenységét a munkavédelem és az ipari biztonság területén – közölte az Állami Munkaügyi Szolgálat Kárpátalja Megyei Főosztálya.

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)