Győzelemmel hangolt a bajnoki rajtra a Kárpáti

Kézilabda

2016. augusztus 24., 08:00 , 815. szám
A képen a Kárpáti játékoskerete az edzőtábor végén

Sikeresnek nevezte a bajnokságra való felkészülés utolsó állomását jelentő csontosi (Kosztrino) edzőtábori felkészülést Borisz Petrovszkij, az ukrán élvonalbeli Ungvári Kárpáti vezetőedzője. Az együttes a bajnoki rajtig hazai környezetben hangol az előtte álló megmérettetésekre.

A korábbi évektől eltérően a Kárpáti ezúttal nem a Drahobráton, hanem a perecsenyi járási Csontos (Kosztrino) közelében lévő Kraszija üdülőtelepen gyűjtött erőt a szep­tember elején induló bajnoki rajtra, ahol két héten keresztül elsősorban a fizikai felkészülésre helyezték a hangsúlyt a csapat vezetői. A jó erőnlétre nagy szükség lesz a hazai pontvadászatban, illetve már gondolni kell az együttes nemzetközi kupaszereplésére is, amelyre novemberben kerül sor a Challenge-kupában.

A nyár folyamán több alapemberét elvesztő, és azokat ifjúsági korú tehetségekkel pótló bajnoki ezüstérmes az edzőtábort követően a szlovák élvonalbeli Eperjes csapatával szemben mérhette le, hogy hol is tart a felkészülési időszakban. Az ungvári Junyiszty sportcsarnokban lejátszott edzőmeccsen a hazaiak 31-26 arányú győzelmet arattak. Bár a találkozón Borisz Petrovszkij több újoncnak is bizalmat szavazott, a hazai találatok nagy részét természetesen a tavasszal is húzóembereknek számító játékosok szerezték.

A győzelemből Irina Kom­paniec kilenc, Jana Hotra hat góllal vette ki a részét, míg Hanna Lezinszka öt góllal terhelte meg a szlovák edzőpartner hálóját.

Újdonság még a Kárpáti háza táján, hogy az együttes lemondta az augusztus 25-re tervezett szezonbevezető mérkőzést a Halicsanka Lviv ellen, amelyen a legutóbbi pontvadászat első két helyezettje a női kézilabda Szuperkupáért csapott volna össze Lembergben, így az ungváriak legközelebb éles meccsen már a szeptember elejei bajnoki rajton lépnek parkettre Ternopilban.

(jéel)