Neked való világ – KRISZ-hét Balazséron

2016. augusztus 31., 09:45 , 816. szám

14. alkalommal szervezte meg nyári egyhetes ifjúsági táborát a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet (KRISZ). Az augusztus 21. és 27. között megrendezett programon közel 120 fiatal vett részt. 

A rendezvénynek idén a balazséri Béthel Konferencia-központ adott otthont. A szervezők célja az évente hagyományosan megrendezett alkalommal a hitébresztés (megtérésre hívás) és hitmélyítés egyszerre.

Az idei hét témája a Neked való világ volt. A hét folyamán előadások és csoportos foglalkozások által igyekeztek a résztvevők elmélyülni az adott témában. A programok sokszínűek és változatosak voltak, reggelente különböző típusú – klasszikus, zenés, irodalmi, kreatívkodó, elcsendesedő, dicsőítéses, filmes – áhítatokkal kezdhették a napot a résztvevők. Ezt követően délelőtt előadásokat hallgathattak különböző, olyan témákról, melyek kapcsolódtak a hét témájához. Az előadók között kárpátaljai és anyaországi lelkészek is voltak, többek között Sipos József, Kacsó Géza, Nagy György, Barta Ferenc, Szontágh Szabolcs, Pocsai Sándor, Pocsainé Tövissi Tímea. A délutáni foglalkozásokon a fiatalok csoportokra osztódva élménypedagógiai foglalkozásokon csoportmunkákat végeztek a hét témájával kapcsolatban. Esténként az evangelizációs alkalmakat Szanyi György borzsovai lelkipásztor tartotta. Az esti igehirdetések az Ószövetségből ismert Dávid király életéről, bukásairól, nehézségeiről és felemelkedéséről szóltak. A hit útja igazán küzdelmes út, melyen sokszor saját magunkkal kell megküzdenünk. Dávid élettörténete jó példa mindezekre.

Természetesen nemcsak kötött programok voltak a héten, a résztvevőknek számos lehetőségük volt a kikapcsolódásra, az ismerkedésre, a felszabadult, örömteli együttlétre. Mindezekben különböző játékok, vetélkedők, dicsőítés, kávézósátor, KRISZ-faktor volt a segítségükre. Az esti órákban ismerkedős játék, filmklub, imaséta, dicsőítés, bizonyságtételek, tábortűz várta a fiatalokat.

Sipos József, a KRISZ elnöke lapunknak elmondta: Azt láttuk, hogy érdeklődő, komoly társaság gyűlt össze a héten. Nem volt nehéz meggyőzni őket, mert többen már a hitükben megerősödni jöttek vissza. Sokan megerősödtek abban a tudatban, hogy valóban a keresztyéni világ a nekik való. Csak nem egyszerű megélni úgy, ahogyan azt Isten elvárja tőlünk.

Az egyhetes KRISZ-tábor vezetői Gulácsy Dániel és Keresztyén Károly lelkészek voltak. A rendezvényt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Beregi Református Egyházmegye támogatta. 

Váradi Enikő