Hrojszman: az állami szabályozás megszüntetésétől nem változnak az árak

2016. szeptember 24., 20:51 , 820. szám

Az élelmiszerárak állami szabályozásának megszüntetése három hónap időtartamra nem vezet áremelkedéshez – jelentette ki az Ekonomicsna Pravda szerint Volodimir Hrojszman miniszterelnök, amikor pénteken a Kijev megyei Berezany városába látogatott.

„Meggyőződésem, hogy a helyzet teljesen normális lesz. Ha lesznek is ingadozások, kérném, hogy ne tévesszék össze azokat az árak szezonális ingadozásával” – közölte a kormányfő.

Hrojszman jelezte, hogy az állami árszabályozás a nyomásgyakorlás egyik eszköze volt a gazdaságra, ezért a mostani intézkedés célja megszüntetni a korrupciós sémákat a kiskereskedelemben.

„Ez egy korrupcióellenes lépés, amelyet reményeim szerint helyesen értelmez az ukrajnai üzleti élet, de arra az esetre van ez a három hónapos átmeneti időszak, hogy ha valaki megpróbálna visszaélni ezzel” – hangsúlyozta.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy a miniszteri kabinet csütörtökön kísérleti jelleggel jóváhagyta az élelmiszerárak állami szabályozásának eltörlését 2016. október 1-jétől 2017. január 1-jéig.

(epravda.com.ua/Kárpátalja)