Korlátozzák a kamionforgalmat Beregszászban

2016. szeptember 29., 13:25 , 821. szám

Babják Zoltán, Beregszsász polgármestere arról tájékoztatta a beregszásziakat, hogy történt bizonyos előrelépés abban a harcban, amit azért vívnak, hogy a súlyos teherjárművek ne Beregszász központján haladjanak át.

„Október 1-től például korlátozni kell a 8 tonnánál nagyobb össztömegű teherjárművek forgalmát a kőhídon át. Hennagyij Moszkal, a megyei állami közigazgatási hivatal vezetője írt alá erről rendelkezést A 8 tonna össztömeget meghaladó teherjárművek Beregszászban, a Vérke-hídon történő áthaladása ideiglenes korlátozásának bevezetéséről címmel. Mint ismeretes, szakvéleményezést rendeltünk meg, amely kimondja, hogy a kőhíd csak korlátozott mértékben felel meg a műszaki követelményeknek. Ezen az építészeti műemléken mély repedések keletkeztek, amelyek azzal fenyegethetnek, hogy leomlik a híd, ami nemcsak emberáldozatokhoz vezethet, hanem megbéníthatja a forgalmat. Egyébként a híd a megyei közútkezelő vállalathoz tartozik, annak kezelésében van. A megyei állami közigazgatási hivatal vezetője által aláírt dokumentumban arról van szó, hogy intézkedéseket kell foganatosítani az M23-as autóút Beregszász‒Nagyszőlős‒Felsőveresmart (Велика Копаня) szakaszán lévő Vérke-híd rongálódásának megakadályozása, állagának megóvása, illetve a biztonságos közlekedés feltételeinek szavatolása érdekében, figyelembe véve a hatályos törvényeket, illetve azt, hogy balesetveszélyes állapotban van az 1890-ben épült kőhíd. E szerint a közútkezelő vállalatnak a polícia megyei főosztálya megelőzési tevékenységgel foglalkozó osztályával közösen október 1-től be kell vezetni a 8 tonnánál nagyobb össztömegű teherjárművek forgalmának korlátozását a kőhídon. Beregszász polgárai ezért türelmetlenül várják, hogy a közútkezelő vállalat és a polícia ‒ ezeknek kell ellenőrizniük a kőhídon át zajló forgalmat ‒ teljesítse a rendelkezés előírásait” – írja a polgármester közösségi oldalán.

Emellett Orosz Géza első alpolgármester rendelkezést készít elő arról, hogy a hídnál a magasságot korlátozó eszközöket kell kihelyezni. A korlátozás bevezetését követően alternatív útvonalon közlekednek a teherjárművek. „A teherforgalmat Munkács felől Beregkisfaludon (Szilce) átirányítják Nevetlenfalu felé, így azok nem haladnak át a beregszászi hidakon (lásd a sémát). Ezen intézkedéseknek mentesíteniük kell a kőhidat és városunk központját a folyamatos kamionforgalom alól, ami negatívan befolyásolja Beregszász infrastruktúráját” – jelentette Babják Zoltán.

(facebook.com/VV)