Nőtt a hamis alkohol halálos áldozatainak száma

2016. október 3., 14:45 , 821. szám

Negyvenre nőtt a halálos áldozatok száma a hamisított alkohollal megmérgezett személyek körében – jelentette az UNIAN hírügynökség az Élelmiszerbiztonsági és Fogyasztóvédelmi Szolgálat sajtószolgálatának tájékoztatása alapján.

A közlés szerint október 3-án reggelre 81-re nőtt a veszélyes hamisított alkohol okozta mérgezések száma, a mérgezés 40 esetben halálosnak bizonyult.

Harkiv megyében és Harkiv városában 62 személy kapott mérgezést, közülük 27 meghalt. Zsitomir megyéből (Berdicsivből) három mérgezéses esetet jelentettek, a betegek egyike meghalt. Donyeck megyében (Limanban) a kilenc mérgezéses esetből öt végződött halállal. Mikolajivban öt ember kapott mérgezést és halt meg. Luhanszk megyében (Rubizsnében) két embert mérgezett meg a hamisítvány, mindketten meghaltak.

Az UNIAN emlékeztet, hogy az első, alkoholmérgezés következtében bekövetkezett haláleseteket szeptember 22-én jelentették Harkiv megyéből. Szeptember 30-ra a mérgezéses esetek száma 77-re nőtt, a halálos áldozatoké pedig 38-ra.

Szeptember 29-én a Harkiv megyei ügyész bejelentette, letartóztatták az alkoholszurrogátum előállításának szervezőjét és három tettestársát.

(unian.ua/Kárpátalja)